Τι έχει να αντιμετωπίσει ο Κασσελάκης ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Του Γιώργου Δημητρίου

Ο Κασσελάκης είναι πολιτικό΄΄δώρο΄΄για τον έντιμο διαχειριστή του δημοσίου χρήματος  ΣΥΡΙΖΑ. Θα του προσθέσει οργανωτικές, αναπτυξιακές δεξιότητες και σύγχρονη δυτική  εικόνα. 

Αντιστοίχως η Νεα Δημοκρατια χρειάζεται για πρόεδρο ένα έντιμο διαχειριστή των  δημοσίων ταμείων αλλά και μία στοιχειώδη κοινωνική ενσυναίσθηση τόσο για τις  εισοδηματικές ανισότητες όσο και για το κράτος δικαίου. 

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ 

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως της χαμηλότερης και μέσης  εκπαίδευσης,δυστυχώς διατηρούν τις πεποιθήσεις και τις αυταπάτες του Αδωνη ότι τάχα  έχουμε δυτικό καπιταλισμό και ελεύθερη αγορά. 

Πρέπει να υπάρχει γνώση που θα μας βοηθάει να κατανοούμε ακριβώς ποιό σύστημα  αγοράς λειτουργεί στην πράξη.Μετά να  αυτοπροσδιοριζόμαστε, συστημικοί, αντισυστημικοί, δυτικός κόσμος ή  αναπτυσσόμενος, δεξιός, αριστερός ,μεταρρυθμιστής ή εκμεταλλευτής… 

Δείτε ζωτική αυταπάτη Δεξιών ψηφοφόρων.Οι 6 μορφές του Καπιταλισμού: Πηγή https://www.helpfulprofessor.com << 6 Types of Capitalism >> 

 ΤΥΠΟΙ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

1)Ολιγαρχικός Καπιταλισμός – ιδιωτικοποίηση δημοσίου κεφαλαίου  2)Κρατικός καπιταλισμός – Ανοικτές αγορές  

3)Εταιρικός καπιταλισμός – Επιχειρηματικότητα 

4)Επιχειρηματικός καπιταλισμός – Οικονομικές ανισότητες  

5)Laissez – Faire Αριστοκρατία πχ Ελληνική έκδοση μαϊμού

 6)Καπιταλισμός κρατικής ευημερίας – Ανταγωνισμός  

Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΤΕΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ “ΚΑΡΤΕΛ”

1)Μεγάλα καρτέλ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τράπεζες, διυλιστήρια, αλυσίδες  τροφίμων, τυχερά παίγνια, μεταφορές, αερομεταφορές, ενέργεια, μεταφορά  καυσίμων, διαχείριση απορριμμάτων, ΑΠΕ, ,κλπ…όλες οι ζωτικές υποδομές. 

Δείτε τίτλους δημοσιευμάτων της Καθημερινής για τα μεγάλα καρτέλ 

https://www.kathimerini.gr πρωτοσέλιδοι τίτλοι << Ακριβά μου Ολιγοπώλια >>, <<Ολιγοπώλια και ανταγωνισμός >>, << Ολιγοπώλια και υψηλά κέρδη >>,  <<Τα ολιγοπώλια  τροφοδοτούν την ακρίβεια στα καύσιμα >>, << Πολεμώντας τα Καρτέλ και τα Ολιγοπώλια>>. 

2) Τα κλειστά επαγγέλματα ή αλλιώς τα  << Μικρά Καρτέλ >>  όπου υπάρχει διακομματική  υποστήριξη των αυτοαπασχολουμένων, που ψηφίζουν το 50% από αυτούς τη Νέα  Δημοκρατία και το άλλο 50% ψηφίζουν όλα τα άλλα κόμματα. Αν άφηναν το κεφαλαιο  ελεύθερα να επενδύσει σε αυτά τα μικρά καρτέλ θα γίνονταν τεράστιες επενδύσεις,μεγάλη  φορολογητέα ύλη, υγιείς θέσεις εργασίας κλπ κλπ..

Κλειστά επαγγέλματα – μικρά καρτέλ, είναι όλα τα ιατρικά επαγγέλματα, ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φυσικοθεραπευτές κλπ,όλα τα Νομικά  

επαγγέλματα, δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κλπ. Ολα τα επαγγέλματα  μηχανικού, όλα τα οικονομικά επαγγέλματα κλπ… Εκτελωνιστές κλπ κλπ κλπ….δεκάδες  κλειστά μικρά καρτέλ 

Δείτε επίσης τίτλους της Καθημερινής: <<φόροι υπέρ τρίτων και κλειστά επαγγέλματα >>,  <<ατελείωτος θίασος με τα κλειστά επαγγέλματα >>,  << Φρένο στην ανάπτυξη τα κλειστά  επαγγέλματα >>,  << Συστάσεις Κομισιόν για τα κλειστά επαγγέλματα >>, αμέτρητοι τίτλοι και  χαρακτηρισμοί. 

Μεγάλα και μικρά καρτέλ συνθέτουν μία αγορά συμφερόντων των υψηλών τιμών για να  παράγονται πολύ μέτρια προϊόντα και υπηρεσίες. Δώρο της κυβέρνησης η προστασία τους  από τον υγιή ανταγωνισμό και την είσοδο επενδυτών επιχειρηματιών στον κλάδο 

Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ  ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΡΤΕΛ 

Η ΝΔ επί Μητσοτάκη είναι ένα διακαναλικό κόμμα ολιγαρχικής πατρωνίας. Στην Ελλάδα έχει  εγκαθιδρυθεί μία μορφή δικτατορίας στην οποία την πραγματική εξουσία την έχουν άμεσα ή  έμμεσα τα μεγάλα και ένα μεγάλο μέρος των μικρών καρτέλ ως ψηφοθηρική εκλογική βάση  της ΝΔ . 

Μέσω μιας νομενκλατούρας Σοβιετικού τύπου, είναι σε θέση να ελέγχουν άμεσα ποιοι θα  είναι οι διαχειριστές της δημοσιογραφικής ατζέντας και οι αρχισυντάκτες κλπ ( Brady , 2017) 

Μέσω της επιλεκτικής προβολής εκείνων των δημοσιογράφων που είναι απολύτως  πρόθυμοι να συνεργαστούν με τα μεγάλα καρτέλ και ολιγοπώλια. 

Ετοιμοι να ψηφοθηρίσουν στα μικρά καρτέλ των τάχα νοικοκυραίων παρέχοντάς τους προστασία και ψεύτικα κοσμητικά επίθετα πχ ΄΄μαχόμενοι΄΄, αυτοαπασχολούμενοι, ακόμη και  τίτλους αριστείας… ζουν στη δεξιά αυταπάτη. 

Με τη ΄΄Διακαναλική Κυβέρνηση΄΄που ονόμασαν επιτελικό κράτος ελέγχουν μέχρι και τα  ρεπορτάζ. ( Lee & Chan , 2009 ) ( Lauk , 1999 ). 

Ρυθμίζουν την κατανομή της εξουσίας ή την κατανομή πατρονιών επειδή ο Μητσοτάκης  είναι εξαιρετικά ανίκανος, αδύναμος με ΄΄σκελετούς στην ντουλάπα του΄΄ για να  μονοπωλήσει την εξουσία.  

( Bueno de Mesquita et al. 2008 ,page 28-29 ) 

Μην κάνετε λάθος οι δικτάτορες δεν κυβερνούν μόνοι τους 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ 

Ο Μητσοτάκης έχει προχωρήσει σε συμβιβασμούς, εναντίον του δημοσίου συμφέροντος, με  τα μεγάλα αλλά και τα μικρά καρτέλ και σχηματίζεται μια ψηφοθηρική πλειοψηφία η  οποία προστίθεται στο συμπαγές 25% των δεξιών-θρησκόληπτων ακροδεξιών και  εθνολαϊκιστών – Πολύ Πασοκ με Ανδρουλάκη αφανή΄΄εταίρο΄΄ για το σχηματισμό  κυβερνητικού συνασπισμού ρουσφετολογικών συμφερόντων. 

(Μελέτες για σύγχρονες Δικτατορίες Wintrobe 1998 , page 336 )

Με απλά λόγια, ένας βασικός παράγοντας για τη διατήρηση της αυταρχικής του  διακυβέρνησης ο σύγχρονος δικτάτορας προβαίνει σε προστασία, μοίρασμα εξουσίας και  των οικονομικών πόρων με τους συμμάχους του. 

Χαμένοι οι πολλοί, η επιχειρηματικότητα, η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγικότητα και η  εθνική οικονομία. ΄΄Ωφελημένο΄΄το Δημόσιο Χρέος που αυξάνεται με γεωμετρική προοδο. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Οποιος επιθυμεί να δει ακριβώς πώς ο Κασσελάκης θέλει να μεταμορφώσει το Σύριζα ας  διαβάσει εδώ << Κεντροαριστερός Φιλελευθερισμός, Center-Left Liberalism https://www.pirinceton.edu >> 

Για να μας κάνει αληθινή Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και τα μικρά καρτέλ  τιμών και συμφερόντων που κρατούν όμηρο την οικονομία και την ανάπτυξη καθώς και τις  παραγωγικές ξένες επενδύσεις. 

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΕ… 

ΥΓ: Η κ.Αχτσιόγλου δεν βλέπει τίποτα από αυτά… Βλέπει μόνο τον Πολάκη που τάχα εκνευρίζει τους δημοσιογράφους της δικτατορίας… 

Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ για να γίνει, ( να είστε βέβαιοι, άλλωστε το φαγοπότι των  παρόχων κρατάει για 8 χρόνια μέσο όρο λέει η βιβλιογραφία), θα χρειαστεί κεντροαριστερή  κυβέρνηση που σε συνεννόηση με τα συμφέροντα θα επανακρατικοποιήσουν τη ΔΕΗ. Πόσοι  ιδιωτικοί πάροχοι πήραν τζάμπα μετοχές στη ΔΕΗ; 

Ιδιώτες μπήκαν στη ΔΕΗ πήραν τζάμπα μετοχές της, έφαγαν ό,τι έφαγαν από τα καρτέλ  ενέργειας και τώρα σχεδιάζουν πόσα δις θα φάνε από την επανακρατικοποίησή της και την  έξοδό τους από την ΄΄ιδιωτική πρωτοβουλία΄΄μετά από ευθύνη της τάχα  ΄΄επαναστατικής΄΄ κεντροαριστερής κυβέρνησης και όχι δικής τους υπαιτιότητας.. 

Από αυτή την 8ετία θα παραμείνει ένας ιδιώτης πάροχος με 2-3 δορυφόρους του… 

Αυτός είναι Πακιστανικός Καπιταλισμός που υπηρετούν αδιαμαρτύρητα αριστεροί και  δεξιοί… Ο Κασσελάκης βλέπει και σωστά κάνει τον καπιταλισμό των ΗΠΑ και του δυτικού  κόσμου, τον 6ο από τους 6 τύπους καπιταλισμού που σας κατέθεσα… χωρίς να τον θεοποιώ  δίνει ΕΛΠΙΔΑ..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί