Κακοκαιρία Elias: Εντονα φαινόμενα σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Βόρεια Πελοπόννησο

Κόπηκε η Αθηνών – Πατρών στο Αίγιο λόγω κατολισθήσεων

Η κακοκαιρία «Elias» από το απόγευμα της Δευτέρας «χτυπά» τη Δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τις περιοχές που είχαν χτυπηθεί από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία με τους κατοίκους να επιχειρούν να οχυρώσουν τα σπίτια τους με κάθε δυνατό μέσο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε επιφυλακή είναι πέντε περιοχές.

Το απόγευμα της Δευτέρας χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, στο Αίγιο «κατέβηκε» το βουνό στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου.

Επίσης, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα άνοιξαν οι ουρανοί με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν γίνει «ποτάμια», να υπάρχουν κατολισθήσεις, ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκαν χωριά στη Λάρισα λόγω της κακοκαιρίας.

Στο σημείο της κατολίσθησης έχει γίνει αντιδρόμηση, που σημαίνει ότι η Ολυμπία Οδός έχει δώσει 2 λωρίδες από το ρεύμα προς Πάτρα προκειμένου να το χρησιμοποιούν οι οδηγοί που κινούνται προς την Αθήνα.

Στο ύψος του Ελαιώνα μέχρι και τα Καλάβρυτα. Η κατολίσθηση οφείλεται στην έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή αλλά και στα καμένα στις πυρκαγιές του περασμένου Ιουνίου.

Η παραχωρησιούχος σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα δώσουν άμεσα στην κυκλοφορία το κομμάτι αυτό γιατί φοβόνται την περαιτέρω εξέλιξη αυτού του φαινομένου και άλλες κατολισθήσεις.

Χθες το 112 ήχησε και στο Ξυλόκαστρο, ενώ πολλή βροχή έπεσε και στα Τρίκαλα με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια.

Σημειώνεται ότι στο Αίγιο σημειώθηκε κατολίσθηση ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η παλαιά Εθνική οδός και κομμάτι της νέας.

Ενώ σε κατάσταση επιφυλακής οι κάτοικοι στο Πήλιο, φοβούνται πιθανές νέες καταστροφές που θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει.

Πλημμύρισαν δρόμοι στα Τρίκαλα

Η οδός Πατουλιάς έχει μετατραπεί σε ποτάμι και τα νερά φαίνεται πως δε βρίσκουν δίοδο διαφυγής.

Ήδη μερικά υπόγεια έχουν πλημμυρίσει.

Ο Ληθαίος ποταμός είναι χαμηλά η στάθμη του μέχρι στιγμής, όπως και του Πηνειού στη γέφυρα Βαλομανδρίου.

Τρομάζει το σκηνικό με τους πολλούς κεραυνούς που πέφτουν συνεχώς και η νύχτα γίνεται μέρα από τις αστραπές!

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες

Έντονες καταιγίδες στα ορεινά και χαλαζόπτωση στην Ήπειρο


Σφοδρές καταιγίδες εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ορεινά της Ηπείρου, ειδικά στις περιοχές του Μετσόβου και των Τζουμέρκων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, όπως την Παραμυθιά, τη Ζίτσα, χωριά του Πωγωνίου, εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις που είχαν τοπικά χαρακτηριστικά αλλά και ένταση, όπως μεταδίδει το epiruspost.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή και μηχανήματα επεμβαίνουν κυρίως για την αντιμετώπιση καταπτώσεων που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο.

Σοβαρά προβλήματα μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί.

Ωστόσο αναπόφευκτα προκαλούνται ζημιές από το χαλάζι εκεί όπου υπάρχει αγροτική παραγωγή.

Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν οι κάτοικοι στο Ξυλόκαστρο, ενώ ισχυρή χαλαζόπτωση καταγράφηκε σε περιοχές της Ηλείας και της Αρκαδίας.

Στην κυκλοφορία δόθηκε μετά τα μεσάνυχτα τμήμα της Εθνικής Αθηνών – Πατρών στο ρεύμα προς Αθήνα, που έκλεισε νωρίτερα λόγω κατολίσθησης από τη βροχόπτωση. Ειδικότερα, σε κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα μέσω αμφιδρόμησης στο αντίθετο ρεύμα, από το Σταθμό Διοδίων Ελαιώνα στο 163,5χλμ. έως το 160,6χλμ. Παρακαλούνται οι οδηγοί να διέρχονται με προσοχή, με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση.

Λόγω καταπτώσεων στην περιοχή της Βίτωλης του Δήμου Μακρακώμης, στο κομμάτι που είχε καεί τον περασμένο Αύγουστο, διεκόπη λίγο πριν τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου.

Στο μεταξύ, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα(26/9), με απόφαση του Δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δηλαδή, νηπιαγωγείαΔημοτικάΓυμνάσια και Λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί