Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Μαρίας Καναβάκη

Έγιναν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο Για Σένα” με την υποψήφια Δήμαρχο, Μαρία Καναβάκη να στέλνει “μήνυμα της νίκης ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου”.

Η υποψήφια Δήμαρχος στην ομιλία της μετά τον αγιασμό και την τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο, παρουσία του Περιφερειάρχη κι εκ νέου υποψήφιου, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης, κ. Γιάννη Κουράκη, πολλών υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων και δημοτικών συμβούλων και των υποψήφιων συμβούλων της, ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και αναφέρθηκε στην πολυετή πορεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ μίλησε για το πρόγραμμα του συνδυασμού της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Πρώτοι θέσαμε στη δημόσια ατζέντα την εσωτερική ανασυγκρότηση του Δήμου, ώστε να γίνει φιλικός και να οπλιστεί για να αντιμετωπίσουμε την αμείλικτη καθημερινότητα και με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό να προχωρήσουμε αναπτυξιακά και οραματικά το Δήμο”

Υπήρξε κατηγορηματική για την οικονομική κατάσταση στη Λότζια, τονίζοντας:

“Ο Δήμος Ηρακλείου, ο τέταρτος παρ’ ολίγον τρίτος Δήμος της χώρας, είναι σε μια καθοριστική, κομβική περίοδο.  Όχι φυσικά επειδή χρεωκοπεί και πτωχεύει. Μήνες τώρα σπιλώνεται το όνομα μου τεχνηέντως και σκοπίμως, Για να τελειώνουμε με αυτό. Υπήρξα αντιδήμαρχος οικονομικών στη χειρότερη θητεία ίσως των τελευταίων ετών από άποψη συνθηκών. COVID, πανδημία, αλλεπάλληλες κρίσεις, υγειονομική, οικονομική, ενεργειακή. Ρόλος άχαρος και μοναχικός. Και ο Δήμος παρά την παγκόσμια κρίση, κρατήθηκε όρθιος, δε δανείστηκε, δεν εκποίησε, είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του και με ταμείο 21 εκατ. Αρκετά με τη λάσπη”.

Την κ. Καναβάκη προλόγισε η γνωστή ηθοποιός κ. Βάσω Λασκαράκη ενώ παρουσίασε, όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του συνδυασμού!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της επισήμανε:

“Στέκομαι και στεκόμαστε , η παράταξη μας, το “Ηράκλειο Για Σένα” και κοιτάμε τις Ηρακλειώτισσες και τους Ηρακλειώτες στα μάτια! Γιατί στο ‘Ηράκλειο Για Σένα” δεν υποτιμούμε τους Ηρακλειώτες. Δεν κατευθύνουμε τους Ηρακλειώτες.  Οι Ηρακλειώτες είναι ελεύθεροι, όπως ελεύθερο είμαστε και εμείς. Κι θα κάνουν την καλύτερη επιλογή για την πόλη μας! Θα κάνουν μια ιστορική επιλογή για το Ηράκλειο. Γιατί το “Ηράκλειο Για Σένα”, μετά την ιστορική γέννηση του θα ζήσει την ιστορική του νίκη!”

Αναλυτικά η ομιλία της κ. Καναβάκη έχει ως εξής:

Σας ευχαριστώ πολύ.

Αυτή είναι η απάντηση.

Εσείς είστε η απάντηση.

Η σημερινή σας παρουσία είναι η ηχηρή απάντηση σε όσους βουβά προσπαθούν να φτάσουν τις Ηρακλείώτισσες και τους Ηρακλειώτες στις κάλπες στις 8 Οκτωβρίου.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί.

Είμαστε εμείς εδώ. Το “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ”

Ελεύθεροι κι ενωμένοι, με αγνά κίνητρα, με αγάπη για την πόλη μας και διάθεση για δουλειά.

Γιατί ο Δήμος Ηρακλείου αυτό χρειάζεται. Ανθρώπους να δουλέψουν.

Κι εγώ , που έχω την τιμή να είμαι η επικεφαλής της προσπάθειας μας ,αυτό ξέρω να κάνω. Να αγαπώ την πόλη μου και να δουλεύω για αυτή.

Αυτό έκανα 10 σχεδόν χρόνια ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Αφιερώθηκα ολοκληρωτικά στο Δήμο και στις θέσεις ευθύνης που μου ανατέθηκαν και υπηρέτησα με απόλυτη συνέπεια το Δημοτικό Συμβούλιο που 2 φορές με επέλεξαν ως αιρετή οι συνδημότες μας. 

Σχεδόν δέκα χρόνια!

Μια ζωή ολόκληρη, ένα μεγάλο σχολείο και ένα μεγαλύτερο στομάχι.

Γιατί δεν ήταν λίγες οι δύσκολες στιγμές, οι κρίσιμες αποφάσεις, οι συγκρούσεις, τα χτυπήματα ακόμα και οι συκοφαντίες. Ποτέ όμως δεν λύγισα. Συνέχιζα αφοσιωμένη το έργο μου.

Το ίδιο συνέβη και τώρα. Όταν νιώσαμε χρέος να καταθέσουμε την πρόταση μας για το Δήμο Ηρακλείου, αφού καμία από τις υπόλοιπες δεν βρίσκουμε κατάλληλη.

Κάποιοι προσπάθησαν να μας εμποδίσουν, να μας σταματήσουν,  να συνθλίψουν τη γέννηση αυτού του νέου και καθαρού Συνδυασμού. Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Του συνδυασμού μας!

Ενός συνδυασμού ανεξάρτητου, με νέες και νέους  της πόλης μας, δημιουργικούς και δραστήριους, που όλοι μαζί δεμένοι προχωράμε κι είμαστε εδώ έτοιμοι να δουλέψουμε για ένα καλύτερο Ηράκλειο: ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ, ΑΣΦΑΛΕΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ.

Κι είμαστε εδώ με συνείδησή ήσυχη. Γιατί εμείς δεν πήγαμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά και γιατί κυρίως δεν κάναμε πίσω. 

Πήγαμε μπροστά και θα πάμε και ΨΗΛΑ!!!!

Με βλέμμα καθαρό, γιατί ούτε βολευόμαστε, ούτε εξαρτόμαστε.

Πιστεύουμε στη δική μας πρόταση. Τη μόνη ξεκάθαρα αυτοδιοικητική πρόταση. Που δεν τη παζαρέψαμε και δεν την ανταλλάξαμε. Εξάλλου εγώ δεν συνηθίζω συνδιαλλαγές και αγοροπωλησίες. 

Σε αυτήν την παράταξη η επικεφαλής της δεν κοίταξε την προσωπική της εξασφάλιση, ούτε πούλησε τα μέλη της. Σε αυτή την παράταξη  έχουμε πίστη, έχουμε λόγο τιμής και έχουμε και σαφές πλάνο για το Ηράκλειο.

Ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. 

Έχουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, πρώτοι θέσαμε στη δημόσια ατζέντα την εσωτερική ανασυγκρότηση του Δήμου, ώστε να γίνει φιλικός και να οπλιστεί για να αντιμετωπίσουμε την αμείλικτη καθημερινότητα και με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό να προχωρήσουμε αναπτυξιακά και οραματικά το Δήμο.

Ο Δήμος Ηρακλείου, ο τέταρτος παραλίγο τρίτος Δήμος της χώρας, είναι σε μια καθοριστική, κομβική περίοδο. 

Όχι φυσικά επειδή χρεωκοπεί και πτωχεύει. Μήνες τώρα σπιλώνεται το όνομα μου τεχνηέντως και σκοπίμως, Για να τελειώνουμε με αυτό. Υπήρξα αντιδήμαρχος οικονομικών στη χειρότερη θητεία ίσως των τελευταίων ετών από άποψη συνθηκών. COVID, πανδημία, αλλεπάλληλες κρίσεις, υγειονομική, οικονομική, ενεργειακή. Ρόλος άχαρος και μοναχικός. Και ο Δήμος παρά την παγκόσμια κρίση, κρατήθηκε όρθιος, δε δανείστηκε, δεν εκποίησε, είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του και με ταμείο 21 εκατ. Αρκετά με τη “λάσπη”!

Ο Δήμος Ηρακλείου την 1/1/2024 δεν πρέπει να χάσει καμία μέρα. Ούτε να υπάρξει περίοδος χάριτος, περίοδος εκπαίδευσης. Χρειάζεται αμέσως δουλειά και λύσεις.

Χρειάζεται μια νέα ομάδα. Με γνώση, εμπειρία και συντονιστική αυτοδιοικητική επάρκεια σε συνδυασμό με τη βαθιά ανανέωση του πολιτικού του προσωπικού. ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να έχει διεκδικητικό λόγο και ισχυρό ρόλο. Για όλα. Για ότι συμβαίνει σε αυτή την πόλη. Είτε είναι στην αρμοδιότητα του είτε όχι.

Με αυτά τα δεδομένα ο δικός μας συνδυασμός πιστεύουμε ότι είναι αυτό που χρειάζεται ο Δήμος. Γιατί εγώ τον Δήμο τον ξέρω, δούλεψα γι’ αυτόν, τον πόνεσα, τον αγάπησα, τον σεβάστηκα. Και γιατί η δική μας ομάδα είναι η μόνη που μπορεί να φέρει την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Και επειδή ο δικός μας συνδυασμός δεν είναι ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων παραγόντων που διψούν για εξουσία καταπατώντας αρχές και αξίες, στο δικό μας συνδυασμό δεν υπερχειλίζει η αλαζονεία και η υπεροψία, στο δικό μας συνδυασμό δεν έχουμε δεσμεύσεις να μας κρατάνε, στο δικό μας συνδυασμό δεν φερόμαστε σαν να μας χρωστάει η πόλη και οι άνθρωποί της, στο δικό μας συνδυασμό δεν σκύβουμε τα κεφάλια. Στο δικό μας συνδυασμό δε συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε ήδη μπει στη Λότζια κι ούτε έχουμε μοιράσει καρέκλες, 

Εξάλλου εγώ παραιτήθηκα από τη δική μου κι όσο την είχα την είχα μόνο για να κάθομαι και να δουλεύω άπειρες ώρες. Χωρίς αργίες, ΠΑΣΧΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ωράρια.

Γιατί εμείς είμαστε η πρώτη και η μόνη παράταξη που ζητήσαμε δημόσιο ανοιχτό διάλογο όλων των υποψηφίων Δημάρχων! Γιατί ούτε φοβόμαστε , ούτε κρυβόμαστε!

Και σήμερα βρίσκομαι εδώ. Με μεγάλη συγκίνηση. Αλλά και με αποφασιστικότητα και δύναμη. Συνεπής και έντιμη,  απέναντι στους Ηρακλειώτες, απέναντι στους άξιους υποψήφιους του συνδυασμού μας , απέναντι στον πολιτικό χώρο που ανήκω.

Στέκομαι εδώ μπροστά σας και κοιτάζω περήφανη μία μία τις υποψήφιες και έναν έναν τους υποψήφιους του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Και τους λέω δημόσια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Και μπράβο για το ήθος τους!!!

Αντέξαμε ! Κάναμε το ανέφικτο εφικτό! Κανείς δεν κατάφερε να μας σταματήσει!!!! Είμαστε ήδη νικητές!!!!

Στέκομαι εδώ στο κέντρο της πόλης, στην καρδιά του Ηρακλείου, της πόλης μου, που τόσο αγαπώ, που λατρεύω, που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω!

Εδώ κοντά στον Άγιο Μηνά μας, όπου βαφτίστηκα, το Γεωπονικό κήπο των παιδικών μας χρόνων, τη Χάνδακος, την Κοραή, της νιότης μας, το στάδιο του Κόρακα των προπονήσεων μου, το σχολείο μου το 3ο Λύκειο στη Δημοκρατίας, το Μπεντενάκι που τις Κυριακές με πήγαινε για ποδήλατο ο μπαμπάς μου, το Δημαρχείο που υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις.

Δεν ήρθα ουρανοκατέβατη. Δεν βγήκα από καμιά γυάλα, από κανένα παλάτι, από κανένα διοικητήριο. Με ξέρετε, με βλέπετε, μου μιλάτε. Ήμουν και πριν εδώ, θα μείνω και εδώ. Περπατούσα στο Ηράκλειο και θα συνεχίσω να περπατάω,. Σας χαιρετούσα από πριν και θα συνεχίσω να σας χαιρετάω.

Στέκομαι και στεκόμαστε , η παράταξη μας, το “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ” και κοιτάμε τις Ηρακλειώτισσες και τους Ηρακλειώτες στα μάτια!

Γιατί στο “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ” δεν υποτιμούμε τους Ηρακλειώτες. Δεν κατευθύνουμε τους Ηρακλειώτες. 

Οι Ηρακλειώτες είναι ελεύθεροι, όπως ελεύθερο είμαστε και εμείς.

Και θα κάνουν την καλύτερη επιλογή για την πόλη μας!

Θα κάνουν μια ιστορική επιλογή για το Ηράκλειο. Γιατί το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, μετά την ιστορική γέννηση του θα ζήσει την ιστορική του νίκη!

Καλό μας αγώνα και καλή μας επιτυχία!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί