Σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Έπος της ΑΕΚ στην Αγγλία – Μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Μπράιτον

Με μια τεράστια νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League επιστρέφει στη χώρα μας η ΑΕΚ. Η Ένωση, με τρία γκολ από τους Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς και Πόνσε χάλασε το πάρτι της Μπράιτον στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας της και έκανε ολόκληρη την Ευρώπη να μιλάει γι’ αυτήν.

Οι «γλάροι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν δύο φορές με πέναλτι, που κέρδισε και εκτέλεσε επιτυχώς ο Ζοάο Πέδρο.

Ο αγγλικός Τύπος αποθεώνει την ΑΕΚ

Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια του αγγλικού Τύπου για την νταμπλούχο Ελλάδας. «Η Μπράιτον διδάχθηκε σκληρό μάθημα στο ευρωπαϊκό της ντεμπούτο από την πρωταθλήτρια Ελλάδος, ΑΕΚ» έγραψε ο Independent.

Independent ΑΕΚ

«Η πολυαναμενόμενη ευρωπαϊκή πλώρη της Μπράιτον έπεσε σταδιακά, καθώς η ελληνική δύναμη βαρέων βαρών ΑΕΚ κατέπληξε τους παίκτες του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι με τη νίκη με 3-2 στη φάση των ομίλων του Europa League» σημείωσε από την πλευρά του το BBC.

BBC ΑΕΚ

«Η Μπράιτον πλήρωσε τα αμυντικά λάθη, καθώς η ΑΕΚ χάλασε το πάρτι των “γλάρων” στο Europa League» ήταν ο τίτλος της Mirror.

Mirror ΑΕΚ

 Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ 2-0 – Οι πράσινοι «επέστρεψαν» για τα καλά

ία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός, καθώς κέρδισε με 2-0 την Βιγιαρεάλ, στην πρεμιέρα του ομίλου του Europe League.

Ο Ιωαννίδης στο 39’ με υπέροχο «σκαφτό» και ο Σπόραρ στο 78’ με τρομερή εκτέλεση «σφράγισαν» την πρώτη νίκη των «πράσινων», σε group stage του Europa League μετά από 11 χρόνια και 13 σερί αγώνες χωρίς τρίποντο (είχε 3 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Ελσίνκι – ΠΑΟΚ 2-3 – Διπλό με ανατροπή στη Φινλανδία

Μία πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ ενάντια στην Ελσίνκι, καθώς επικράτησε με 3-2 σε ένα ιδανικό ξεκίνημα στο Conference League.

Εάν και  ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους, στο δεύτερο ήταν σαρωτικός επί της Ελσίνκι και με σκόρερ τους Κουλιεράκη, Ντεσπόντοφ και Τόμας πανηγύρισε μεγάλη ανατροπή (2-3).

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο  ο δικέφαλος να μη «πατούσε» καλά στο γήπεδο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και πήρε ένα αποτέλεσμα μεγάλη σημασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί