Στ. Κασσελάκης: Δε θέλω να παραιτηθεί κανείς για να μπω στη Βουλή – Ο Σ. Φάμελλος ο πρόεδρος της Κ.Ο., αν εκλεγώ

«Δεν θέλω να παραιτηθούν ούτε η Έλενα, ούτε ο ναύαρχος, ούτε ο Όθωνας για να μπω στη Βουλή» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την άρνηση βουλευτών Επικρατείας να παραιτηθούν σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σημείωσε παράλληλα πως θα αφήσει τον Σωκράτη Φάμελλο στη θέση του επικεφαλής της ΚΟ.

«Δεν θέλω ούτε η Έλενα (Ακρίτα), ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης), ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν. Αυτό που θα ζητήσω αν εκλεγώ από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουμε όλοι μαζί στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος το μεσημέρι της Πέμπτης στις τηλεοπτικές κάμερες, δεν επιθυμεί να παραιτηθεί κανένας από τους βουλευτές Επικρατείας προκειμένου να εκλεγεί βουλευτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στ. Κασσελάκης έχει επιλέξει να δώσει το βάρος του στην κοινωνική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανασυγκρότηση του κόμματος και τις δράσεις κοντά στα κινήματα και τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων. Προτεραιότητά του είναι, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του, να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στην κοινωνία και να δώσει τις μάχες σε αυτό το πεδίο.

Όσο σημαντική κι αν είναι η Βουλή, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν εκλέχτηκε από την πρώτη στιγμή, δεν έχει σκοπό να κάνει κάποιο ειδικό χειρισμό για να καταφέρει να βρεθεί στα κοινοβουλευτικά έδρανα, τουλάχιστον όχι τώρα και ούτε για πολύ καιρό ακόμα.

Έτσι κι αλλιώς, μετά τις δηλώσεις τους Όθωνα Ηλιόπουλου και της Έλενας Ακρίτα (εξελέγησαν στις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας) ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν, μόνο μία επιλογή απομένει: Να παραιτηθεί ο τρίτος και τελευταίος βουλευτής της λίστας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης – και βεβαίως όλοι οι επιλαχόντες μετά, μέχρι και την όγδοη θέση, ώστε να πάρει ο ίδιος την έδρα ως ένατος στο ψηφοδέλτιο.

Ωστόσο δεν έχει, ούτε είχε εξ αρχής την πρόθεση, όπως είπε, να ζητήσει από τον κ. Αποστολάκη, ο οποίος είναι στο επιτελείο του, να παραιτηθεί. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιθανόν να μην αποκλείεται για το μακροπρόθεσμο μέλλον, εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν, αλλά για τώρα και για το μεσοπρόθεσμο μέλλον αποκλείεται – και δεν είναι θεωρείται αναγκαίο.

Πέραν της έμφασης που θα δώσει ο ίδιος και η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην «επιστροφή στην κοινωνία», ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει ένα κυρίαρχο, αν όχι μοναδικό σενάριο στο μυαλό του για την εκπροσώπηση στη Βουλή. Και αυτό λέει ότι θα αφήσει τον Σωκράτη Φάμελλο στη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος τα έχει πάει περίφημα μέχρι τώρα σε αυτή τη θέση, ήταν κοινής αποδοχής όταν ορίστηκε στις αρχές Ιουλίου, άρα συμβολίζει την ενότητα και τη συνέχεια του χώρου. Και φαίνεται ότι προϊόντος του χρόνου όλο αυτό το διάστημα, υπάρχει μία καλή συνεργασία μεταξύ τους.

Οτιδήποτε άλλο, με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί σε ένα στενό κύκλο με συνεργάτες του και τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί