Θάλασσα Αλληλεγγύης: Κάλεσμα για εγγραφές και εθελοντική συνεισφορά στα μαθήματα για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024

Το κοινωνικό εργαστήρι δημιουργικής ένταξης της Θάλασσας Αλληλεγγύης οργανώνει και φέτος τα μαθήματα του που βασίζονται στην εθελοντική δράση της ομάδας μας. Πάνω από 300 άτομα έχουν επωφεληθεί τα τελευταία 4 χρόνια!

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

Τα μαθήματα μας για φέτος θα είναι:

• Βασικές αρχές ραπτικής

• Αγγλική γλώσσα

• Ελληνική γλώσσα

• Εισαγωγή στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (απαραίτητη γνώση ελληνικής ή αγγλικής γλώσσας)

Τα μαθήματα είναι δωρεάν, πραγματοποιούνται από εθελοντές/ριες και απευθύνονται σε ενήλικες ντόπιους/ες, πρόσφυγες/ισσες και μετανάστες/ριες που βιώνουν οποιαδήποτε μορφής κοινωνικό αποκλεισμό (ανεργία, οικονομικές δυσκολίες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, lgbtqi+ άτομα, κλπ).

Σας καλούμε να ενημερώσετε άτομα που ενδιαφέρονται για να τα παρακολουθησουν αλλά και ως εθελόντριες/-ες στην διδασκαλία! Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας έως Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 :

• με μήνυμα στην σελίδα FB:@ThalassaSolidarity,

• με email στο info@thalassa-solidarity.org

• επισκεφτείτε την σελίδα στο facebook μας για το ωράριο του εργαστηρίου μας που βρίσκεται στο νούμερο 34 της οδού 1770 στο κέντρο του Ηρακλείου

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

Το κοινωνικό εργαστήρι δημιουργικής ένταξης της Θάλασσα Αλληλεγγύης χρειάζεται την δημιουργικότητα και τον χρόνο σου στα αλληλέγγυα μαθήματα μας!

* Ζητάμε εθελόντριες και εθελοντές για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στα μαθήματα Ελληνικής, Αγγλικής, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ραπτικής – αλλά και σε γραμματειακή υποστήριξη και επικοινωνία!

* θα πρέπει να μπορούν να διδάξουν σε μικρά τρίμηνα γκρουπ για 2 με 4 ώρες την εβδομάδα, από τις αρχές Οκτώβρη 2023.

* Αν θέλετε να συμμετέχετε στην ομάδα μας στείλτε μας ένα email στο info@thalassa-solidarity.org ή με μήνυμα στην σελίδα!

ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Άρχισε η σχολική χρονιά και θα θέλαμε την βοήθεια σας για να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές της κοινότητας μας αλλά και άλλα παιδιά στην πόλη μας!

Τα είδη που έχουμε σε έλλειψη είναι κυρίως τα παρακάτω:

Σχολικές Τσάντες (Δημοτικό-Γυμνάσιο) – κασετίνες

Τετράδια 50 φύλλων (μπλε και πολύχρωμα δημοτικού), και σπιράλ 2-3 θεμάτων

Σετ χαρτόνια κανσόν για κατασκευές (10φυλλα)

Διαβήτες

Φύλλα φωτοτυπικού χαρτιού και ανταλλακτικά φύλλα Α4

Μαρκαδόρους, χρώματα ακουαρέλας

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Θάλασσα Αλληλεγγύης αναπτύσσει από τον Οκτώβριο του 2019, στο Ηράκλειο Κρήτης, δράσεις αρωγής, πληροφόρησης και μάθησης για την δημιουργική ένταξη στη Ελληνική κοινωνική και εργασιακή πραγματικότητα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Στο κοινωνικό εργαστήρι δημιουργικής ένταξης Amalab, παραδίδονται μαθήματα βασικών δεξιοτήτων που βοηθούν στην εξέλιξη των συμμετεχόντων, στον εργασιακό χώρο και στην κοινωνικοποίηση τους. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δωρεάν, από εθελόντριες/-ντές και στηρίζονται σε δράσεις αλληλεγγύης, χωρίς κρατικούς ή αυτοδιοικητικούς θεσμικούς πόρους και στήριξη. Παράλληλα ενισχύει μηνιαία πάνω από 30 οικογένειες της κοινότητας μας, άστεγα άτομα και θύματα φυσικών καταστροφών και ναυαγίων στο νησί μας και στην υπόλοιπη χώρα. Στόχος η δημιουργία και η ανάπτυξη σχέσεων που συμβάλλουν στην εξέλιξη της κοινωνίας μας σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αλληλομάθησης, δημιουργικής συνύπαρξης, ουσιαστικής ένταξης και συμμετοχής με σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Μάθετε τρόπους να μας ενισχύσετε εδώ: www.thalassa-solidarity.org

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί