Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στην Πάδοβα της Ιταλίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στην Πάδοβα της Ιταλίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ / Δράσης  ΚΑ1+, ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, με τίτλο: «Πρακτικές Μάθησης και Διδαsκαλίας» και κωδικό αριθμό : “2022-1-EL01-KA122-SCH-000071341’’. 

Το χρονικό διάστημα 20 με 27 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε από τον  οργανισμό Teachersrice στην Πάδοβα της Ιταλίας επιμόρφωση τριών καθηγητών του  σχολείου μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus ΚΑ1+, με τίτλο  «Πρακτικές Μάθησης και Διδασκαλίας». 

Εκπροσωπώντας το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, οι καθηγήτριες Κορακάκη  Ελένη, Φιολιτάκη Μαρία και Ναλετάκη Αθηνά, μόνιμες εκπαιδευτικοί με θητεία,  ταξίδεψαν στην Πάδοβα της Ιταλίας προκειμένου να παρακολουθήσουν κύκλο  επιμόρφωσης με θέμα : “Social and Emotional Learning in the classroom”. 

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν  με δεξιότητες και στρατηγικές που απαιτούνται για την ενσωμάτωση της κοινωνικο συναισθηματικής μάθησης στο ισχύον πρόγραμμα σπουδών και απέκτησαν γνώσεις, οι οποίες μπορούν να συντελέσουν στην διαμόρφωση ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που προάγει τη συναισθηματική πληρότητα. Επιπροσθέτως, οι τρεις  καθηγήτριες του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες  τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών  αυτών και ανέπτυξαν σχέσεις για μελλοντικές συνεργασίες.  

Τέλος, οι αποστολές των συμμετεχουσών στο πρόγραμμα χωρών είχαν την ευκαιρία  να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της όμορφης αυτής πόλης, όσο ο χρόνος και οι 

συνθήκες το επέτρεψαν, και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της και τον  πολιτισμό της.  

Εκ μέρους της παιδαγωγικής ομάδας,  

η συντονίστρια του Προγράμματος 

Ελένη Κορακάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί