Βασιλειές: Η υπομονή εξαντλήθηκε, διαμηνύουν οι γονείς στον δήμο για το δημοτικό σχολείο – Προς κινητοποιήσεις

Οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών, με ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μέσω κάλπης το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου  2023 κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, με ψήφους 74 υπέρ και 4 κατά αποφάσισαν τα παρακάτω:

 «Οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών στην παρέμβαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 4/9/2023, ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κύριο Αναστασάκη, σχετικά με την τοποθέτηση των απαραίτητων αιθουσών για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων στο σχολείο μας, ότι οι αίθουσες ήταν έτοιμες και έπρεπε να κοπούν κάποια κλαδιά δέντρων προκειμένου να τοποθετηθούν στο όμορο στο σχολείο διαμορφωμένο οικόπεδο. Όντως την Τετάρτη 6/9/2023 η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου πραγματοποίησε τις κοπές των κλαδιών, αλλά έως και την Δευτέρα 11/9/2023 οι αίθουσες δεν είχαν τοποθετηθεί.

Την ίδια ημέρα την ώρα του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του συλλόγου κυρίου Γαρεφαλάκη με τον υπεύθυνο του Τμήματος Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Μελετών του Δήμου Ηρακλείου κύριο Εμμανουήλ Μανουσάκη, ενημερωθήκαμε ότι οι αίθουσες θα τοποθετηθούν την Παρασκευή 15/9/2023 ή το Σάββατο 16/9/2023 και ότι οι απαραίτητες τουαλέτες για να λειτουργήσουν οι αίθουσες (καθώς δεν υπάρχει τρόπος μετάβασης από το όμορο οικόπεδο στο σχολείο λόγω της μεταξύ τους υψομετρικής διαφοράς), θα τοποθετηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Οι γονείς , έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή προκειμένου να λυθεί το θέμα της φοίτησης των παιδιών μας στο σχολείο της κοινότητας μας, αλλά αυτή η υπομονή πλέον έχει εξαντληθεί. Μέχρι να τοποθετηθούν οι αίθουσες, ως προσωρινή λύση, τα 27 παιδιά των δυο τμημάτων της Α’ τάξης κάνουν μάθημα ως ένα τμήμα σε μια αίθουσα 36 τ.μ., τα 18 παιδιά της Β’ τάξης στριμώχνονται 3 σε κάθε θρανίο σε μια αίθουσα 18 τ.μ. και τα 22 παιδιά της Γ’ Τάξης σε μια αίθουσα 22 τ.μ. κατά παράβαση όλων των κανονισμών ασφάλειας και λειτουργίας των σχολείων όπως ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Εάν μέχρι το Σάββατο 16/9/2023 οι αίθουσες δεν έχουν τοποθετηθεί στην θέση τους την Δευτέρα 18/9 το πρωί θα είμαστε στην Λότζια για να ζητήσουμε υπεύθυνες απαντήσεις από τους πολιτικούς προϊστάμενους. Εάν μέχρι το επόμενο Σάββατο 23/9 δεν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των τουαλετών και δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαραίτητα έργα για να λειτουργήσει το σχολείο με ασφάλεια τότε την Δευτέρα 25/9 το σχολείο δεν θα ανοίξει και δεν θα λειτουργήσει μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.»

Μια διευκρίνηση. 

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας το σχολείο ενημερώθηκε ότι την Παρασκευή 15/9/2023 το πρωί θα παραδοθούν οι αίθουσες οπότε η κάθοδος των γονέων στην Λότζια φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί. Όμως η τοποθέτηση τους δεν σημαίνει ότι θα είναι άμεσα λειτουργικές. Προκειμένου να λειτουργήσει ο χώρος θα πρέπει να τοποθετηθούν οι τουαλέτες καθώς και να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις στα δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης. Άρα η απόφαση για το κλείσιμο του σχολειού εφόσον δεν ολοκληρωθούν τα έργα έως τις 23/9/2023 παραμένει ενεργή.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί