Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κρήτης: “Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου κλείνουμε τα καταστήματα”

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου κλείνουμε τα καταστήματά μας και συμμετέχουμε στη  συγκέντρωση στην περιφέρεια Κρήτης στις 11.00πμ! 

Το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κρήτης στηρίζει τη μεγάλη  κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και του φωτογραφικού κλάδου στις 13  Σεπτεμβρίου 2023 στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, για να ενημερώσουμε τους πολίτες  για τα απεχθή σχέδια της Κυβέρνησης. Τη διοργάνωση αναλαμβάνει το Σωμάτιό Επαγγελματιών  Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Φωτογράφων και με τη συνδρομή όλων των Ενώσεων πανελλαδικά. 

Οι προσπάθειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων αλλά και όλων των Ενώσεων των  Φωτογράφων δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση η οποία μας εμπαίζει και αδιαφορεί για  το μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεών μας, το οποίο προέκυψε μετά την απόφαση της να  αναθέσει τη λήψη φωτογραφιών για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες στους Αστυνομικούς Υπαλλήλους,  εντός των αστυνομικών τμημάτων. 

Μετά από συνεχείς κρούσεις και συναντήσεις των Συνδικαλιστών οργάνων με τους ανά διάστημα  υπεύθυνους του Υπουργείου [Προστασίας του Πολίτη, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση για το πλήγμα στα  έσοδα των φωτογραφικών επιχειρήσεων από αυτή την απόφαση και η διαδικασία προχωράει σαν να μην  υπάρχουμε! 

Η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε κρατικά χρήματα για την αγορά φωτογραφικού εξοπλισμού, με  άγνωστες ως τώρα διαδικασίες και επέβαλε παράβολο για την έκδοση ταυτότητας στους πολίτες αξίας 10  ευρώ, που ως τώρα ήταν δωρεάν! 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση : 

Να ανασταλεί η απόφαση λήψης των φωτογραφιών από τους Αστυνομικούς  Υπαλλήλους στα Αστυνομικά Τμήματα ή από οποιοδήποτε άλλο κρατικό υπάλληλο σε  οποιαδήποτε υπηρεσία 

Να μην επιβληθεί παράβολο έκδοσης ταυτότητας 

Να ενημερωθούμε με ποιες διαδικασίες, από πού έγινε και πόσο κόστισε η προμήθεια  του φωτογραφικού εξοπλισμού 

Να αποκαλυφθεί που πηγαίνουν τα 10 ευρώ του παράβολου και ποια εταιρεία έχει  αναλάβει το έργο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και με ποιες διαδικασίες 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί