Στη φυλακή ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του «Blue Horizon» για τη δολοφονία του Αντώνη

Μαραθώνιες απολογίες στην ανακρίτρια Πειραιά των τριών εκ των τεσσάρων που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τον θάνατο του Αντώνη.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/09) ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του «Blue Horizon».

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.
Θυμίζουμε πως ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Ο καπετάνιος του πλοίου απολογήθηκε μέσω υπομνήματος στο οποίο φέρεται να υποστήριξε πως προέβη σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τη στιγμή που έμαθε για το περιστατικό στον καταπέλτη και πως ενημέρωση το Λιμενικό. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι η ανακρίτρια άσκησε και συμπληρωματική δίωξη εις βάρος του καπετάνιο για θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο ύπαρχος που είναι εκείνος που καταγράφηκε να σπρώχνει τον Αντώνη στη θάλασσα και άρα ο βασικός κατηγορούμενος, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τον έσπρωξε «δυο φορές» και ότι την τρίτη επιχείρησε να τον εμποδίσει με τα χέρια του προκειμένου να μην μπει στο καράβι, αλλά δε τον ακούμπησε πριν πέσει. Τους ισχυρισμούς αυτούς, πάντως, διαψεύδουν, πέρα από τις μαρτυρίες, και τα βίντεο που έχουν καταγράψει το περιστατικό. Σημειώνεται, ακόμη, ότι ο ύπαρχος δεν έδωσε εξηγήσεις γιατί δεν άφησε τον 36χρονο να περάσει και να μπει στο καράβι με ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί