Τουρκία: Δεν εισερχόμαστε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης – Πογκρόμ συλλήψεων για αναρτήσεις για τον κορονοϊό

Τι δήλωσε ο διευθυντής Επικοινωνίας του Ερντογάν

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, ότι η Τουρκία θα εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

“Οι φήμες ότι στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια” ανέφερε ο Αλτούν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας: “Σε αυτόν τον αγώνα, υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε την ελευθερία των πολιτών μας καθώς και την υγεία και την ασφάλειά τους”.

Πογκρόμ συλλήψεων για αναρτήσεις στα social media

Σε πογκρόμ συλλήψεων προχωρούν οι Αρχές για της Τουρκίας για “αβάσιμες και προκλητικές”, όπως τις χαρακτηρίζουν, αναρτήσεις στα social media σχετικά με τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι την Τρίτη έχουν γίνει 19 συλλήψεις τονίζοντας ταυτόχρονα πως έχουν εντοπιστεί συνολικά 93 ύποπτοι.

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή αφού η Άγκυρα αποφάσισε να κλείσει τα καφέ, τα κέντρα άθλησης και διασκέδασης, ανέστειλε τις προσευχές στα τεμένη και επέκτεινε την απαγόρευση ταξιδίων σε 20 χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας covid-19. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έγιναν αναρτήσεις που στοχοποιούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και προκαλούσαν πανικό και φόβο στους πολίτες υπονοώντας ότι ο ιός SARS-CoV-2 είναι ευρέως διαδεδομένος στην Τουρκία και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα.

«Δεκαεννέα από τους υπόπτους αυτούς συνελήφθησαν και συνεχίζεται η διαδικασία για τη σύλληψη άλλων που έχουν ταυτοποιηθεί», τόνισε η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες Δευτέρα. Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στο έδαφός της από τον νέο κορονοϊό την προηγούμενη Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα επεσήμανε χθες ότι εντοπίστηκαν ακόμη 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από την covid-19. Εξάλλου το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε χθες ότι οι τούρκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους από εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να το κάνουν ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά την άφιξή τους στην Τουρκία θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί