Πλημμύρες: 10 νεκροί, 4 αγνοούμενοι, επισήμως – Άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων

Απεγκλωβισμός ηλικιωμένου στο πλημμυρισμένο χωριό Παλαμάς της Καρδίτσας, φωτ. Μιχ. Καραγιάννης/Eurokinissi

Τους δέκα έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί από το χτύπημα της κακοκαιρίας Ντάνιελ στην ανοχύρωτη Θεσσαλία – Τον θλιβερό απολογισμό επιβεβαίωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Βασ. Κικίλιας, που προσδιόρισε τον αριθμό των αγνοουμένων σε 4 – Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στα χωριά της Καρδίτσας, υπό διαρκή απειλή από την υπερχείλιση του Πηνείου ποταμού στην πόλη της Λάρισας – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων – Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει το ερώτημα αν ο Κυρ. Μητσοτάκης αγνόησε εισηγήσεις για εκκενώσεις χωριών πριν ενσκήψει η κακοκαιρία

Δείτε επίσης:

Κυνική παραδοχή που σοκάρει από τον γαλάζιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας: “Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι οι αγνοούμενοι”

Τραγωδία με τουλάχιστον 10 νεκρούς και 4 αγνοούμενους από την κακοκαιρία Ντάνιελ, που έχει πλήξει πολλά χωριά σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα, με εκατοντάδες εγκλωβισμένους και ζημιές σε κτίρια, υποδομές, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σκεπασμένα, από τόνους νερού και λάσπης.

Ο αριθμός των 10 θυμάτων επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8/9 από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος δήλωσε πως: «Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα».

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις διάσωσης σε διάφορα σημεία των περιοχών που επλήγησαν.

Παράλληλα, σήμερα, Παρασκευή, έχουν γίνε συνολικά 296 διασώσεις πολιτών και 1.700 απεγκλωβισμοί. Ο υπουργός κάλεσε τους πολιτες να βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ανά πάσα στιγμή τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορεί να ενταθούν.

Παλαμάς Καρδίτσας, μεσημέρι Παρασκευής: Τι μετέδωσε ρεπόρτερ του Open από το πλημμυρισμένο χωριό

Ο Πηνειός ποταμός υπερχείλισε, όπως ήταν ο μεγάλος φόβος όλων, και οδήγησε στην προληπτική για την ώρα εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας: Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί