Έφη Αχτσιόγλου: Συνδικαλιστές στο Δημόσιο στηρίζουν την υποψηφιότητά της – Όλα τα ονόματα

Την στήριξή τους στην Έφη Αχτσιόγλου για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουν συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες στο Δημόσιο. 

Όπως αναφέρουν «έχουμε ισχυρή πεποίθηση πως το σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής ανασύνταξης και επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε νικηφόρα πορεία μπορεί να υπηρετηθεί με τη εκλογή της συντρόφισσας Έφης Αχτσιόγλου στη θέση της προέδρου του κόμματος».

Και προσθέτουν μεταξύ άλλων ότι «η επιτυχημένη και αποτελεσματική θητεία της στο υπουργείο Εργασίας, παρά τις εξαιρετικά  δύσκολες συνθήκες της μνημονιακής επιτήρησης, δείχνει τον δρόμο της ριζοσπαστικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα για να εκφράσει ξανά τον κόσμο της εργασίας αλλά και όλους τους πολίτες που θίγονται  από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να αναδείξει ότι μία άλλη πραγματικότητα, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης, είναι εφικτή.  

Η κομβική θέση στο πολιτικό της σχέδιο για ανασυγκρότηση των δομών και της λειτουργίας του κόμματος, μέσα και από τη στήριξη των συνδικάτων, για ουσιαστική γείωση στην κοινωνία και συμμετοχή των μελών είναι καθοριστικής σημασίας. Η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, της ισότητας, της συμπερίληψης και της συνδικαλιστικής δράσης και ελευθερίας ως βασικό πυλώνα της δημοκρατίας, αλλά και ο ταυτόχρονος σεβασμός της στην αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη στάση μας».

«Για εμάς, η στήριξη αυτή, δε συνιστά μια εν λευκώ ανάθεση, αλλά μια δήλωση συνεχούς και ενεργής παρουσίας που αποσκοπεί σε μια διαφορετική σχέση του κόμματος με τα συνδικάτα και τους ανθρώπους τους, καθώς πιστεύουμε πως αποτελεί βασική προϋπόθεση  για μια διαφορετική σχέση με την κοινωνία, για μια διαφορετική χώρα για εμάς και τα παιδιά μας, για μία εκ νέου νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν ακόμα οι συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες.

Αναλυτικά το κείμενο στήριξης στην Έφη Αχτσιόγλου

Βιώνουμε μια πολιτική συγκυρία όπου η ΝΔ κυβέρνησε τέσσερα χρόνια επιδεικνύοντας μεθοδικότητα και προσήλωση στο νεοφιλελεύθερο σχέδιό της, χρησιμοποίησε αυταρχισμό και καταστολή για να επιβάλει περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, συρρίκνωση και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και επέδειξε εμμονή στην εφαρμογή μιας βαθιά νεοφιλελεύθερης πολιτικής. 

Έτσι αξιοποίησε ως εργαλείο κάθε λογής «pass», για να δείξει ότι κινείται στη τροχιά της αντιμετώπισης των νέων πολλαπλών κρίσεων τις οποίες στην ουσία η ίδια δημιουργεί είτε με την πολιτική της (ανεργία, ακρίβεια, καταπάτηση δικαιωμάτων, έλλειμμα δικαιοσύνης, διαφθορά, εκφασισμός της κοινωνικής ζωής) είτε με την απαράδεκτη διαχείρισή της (πανδημία, ενεργειακή κρίση, μεταναστευτικό, πυρκαγιές).  

Αυτή η ιδιαίτερα σκληρή για την εργασία πολιτική φάνταζε, με την επικοινωνιακή υπεροπλία που εξασφάλισε η ΝΔ, ως σταθερότητα  απευθυνόμενη σε μια κοινωνία «χαμηλών προσδοκιών», κουρασμένη από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.  

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, απέτυχε να αποτυπώσει μια πειστική εναλλακτική  πολιτική διέξοδο με αποτέλεσμα ο να υποστεί βαριά, διπλή, εκλογική ήττα που κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η συντριβή του στις λαϊκές γειτονιές των μεγάλων πόλεων,  αναδεικνύοντας το έλλειμμα εμπιστοσύνης και το βαθύ ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ με τμήματα της μισθωτής εργασίας  αλλά και νέους και νέες που υπήρξαν τη πολιτική του ραχοκοκαλιά του στο παρελθόν 

Η ήττα αυτή, εκτός του ότι αφήνει κοινοβουλευτικά σχεδόν ανεξέλεγκτη την κυβέρνηση, συνοδεύτηκε από την άνοδο συστάδας κομμάτων με αναφορά στην ακροδεξιά, αλλά και την ανασύσταση των φιλοναζιστικών μορφωμάτων βαραίνοντας ακόμη περισσότερο τον πολιτικό και κοινωνικό ορίζοντα.  

Οι προοδευτικοί πολίτες σε αυτές τις εκλογές είτε δεν εκφράστηκαν, επιλέγοντας την αποχή, είτε επέλεξαν άλλες δημοκρατικές, κεντροαριστερές ή αριστερές δυνάμεις, πράγμα που αναδεικνύει την απογοήτευση και το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και των κοινωνικών ομάδων που οφείλει να εκφράζει και να υπηρετεί.  

Η εκλογική αυτή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πέραν όλων των άλλων αποστερεί την ελπίδα για μια εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου με πρωταγωνιστή και συμμέτοχο τον λαό, ειδικά για τα πλατιά κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ.  

Τα παραπάνω κάνουν επιτακτική την ανάγκη για:  

α) ανασυγκρότηση των δομών και λειτουργιών του κόμματος, συνοδευόμενη με την έμπρακτη εμπιστοσύνη της ηγεσίας στα μέλη, ώστε να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και η ενεργοποίηση όλων,  

β) τη διατύπωση μιας πειστικής εναλλακτικής ριζοσπαστικής και σύγχρονης πολιτικής πρότασης που θα εμπνεύσει και θα εκφράσει ξανά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες της χώρας, τον εργατικό και αγροτικό κόσμο, τους/τις ελεύθερους/ες επαγγελματίες, ώστε να οδηγήσει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε κυβερνητική τροχιά.  

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία αυτής της δύσκολης, αλλά καθ’ όλα αναγκαίας για τους προοδευτικούς πολίτες προσπάθειας, είναι η ενεργή συμμετοχή και εμπλοκή όλων όσοι δραστηριοποιούνται στα συνδικάτα, στους μαζικούς χώρους δουλειάς, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολιτιστικούς και επιστημονικούς συλλόγους, τη νεολαία, τους συλλόγους γονέων, σε κάθε κοινωνική συλλογικότητα και είναι ενεργοί πολίτες, ώστε να δοθεί το σήμα της ενεργοποίησης των προοδευτικών ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη να συστρατευτούν σε ένα ευρύ και πλατύ κάλεσμα ανατροπής της πολιτικής της ΝΔ.  

Σ’ αυτό το πλαίσιο οι υπογράφοντες/ουσες δηλώνουμε παρόντες και παρούσες.  

Στη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος έχουν κατατεθεί άξιες υποψηφιότητες που τιμούν την ιστορία του, αξιοποιούν την πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και έχουν επεξεργασμένο σχέδιο για το αύριο του κόμματος, τη διακυβέρνηση της χώρας και το μέλλον της κοινωνίας. Μετά, επομένως, και την επικύρωση των υποψηφιοτήτων από το διαρκές συνέδριο νιώθουμε την ανάγκη να πάρουμε ξεκάθαρη θέση, όπως επιτάσσει η συνείδησή μας να πράξουμε. 

Έχουμε ισχυρή πεποίθηση πως το σχέδιο  πολιτικής και οργανωτικής ανασύνταξης και επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε νικηφόρα πορεία μπορεί να υπηρετηθεί με τη εκλογή της συντρόφισσας Έφης Αχτσιόγλου στη θέση της προέδρου του κόμματος.  

Η επιτυχημένη και αποτελεσματική θητεία της στο Υπουργείο Εργασίας,  παρά τις εξαιρετικά  δύσκολες συνθήκες της μνημονιακής επιτήρησης, δείχνει τον δρόμο της ριζοσπαστικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα για να εκφράσει ξανά τον κόσμο της εργασίας αλλά και όλους τους πολίτες που θίγονται  από τις νεοφιλελεύθερες  πολιτικές και να αναδείξει ότι μία άλλη πραγματικότητα, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης, είναι εφικτή.  

Η κομβική θέση στο πολιτικό της σχέδιο για ανασυγκρότηση των δομών και της λειτουργίας του κόμματος, μέσα και από τη στήριξη των συνδικάτων, για ουσιαστική γείωση στην κοινωνία και συμμετοχή των μελών είναι καθοριστικής σημασίας.  

Η  προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, της ισότητας, της συμπερίληψης και της συνδικαλιστικής δράσης και ελευθερίας ως βασικό πυλώνα της δημοκρατίας, αλλά και ο ταυτόχρονος σεβασμός της στην αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη στάση μας. 

Για εμάς, η στήριξη αυτή, δε συνιστά μια εν λευκώ ανάθεση, αλλά μια δήλωση συνεχούς και ενεργής παρουσίας που αποσκοπεί σε μια διαφορετική σχέση του κόμματος με τα συνδικάτα και τους ανθρώπους τους, καθώς πιστεύουμε πως αποτελεί βασική προϋπόθεση  για μια διαφορετική σχέση με την κοινωνία, για μια διαφορετική χώρα για εμάς και τα παιδιά μας, για μία εκ νέου νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Βερροιόπουλος Γιάννης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ) 

Γκοτζιούλης Στέφανος, Γραμματέας ΓΣ ΠΟΕ ΟΤΑ 

Γρίβας Χρήστος,  Αντιπρόεδρος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, Πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων 

Ζήσιμος Δημήτρης, Πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων ΕΦΚΑ Αθηνών και Νήσων 

Καπράνας Ζήσης, μέλος ΔΣ ΔΟΕ 

Κατσωνόπουλος Θοδωρής, Αιρετός ΚΥΣΔΕ, Πρόεδρος Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής 

Κορδής Νεκτάριος, μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ 

Κοτοπούλης Γιάννης, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών 

Κοτσιφάκης Θέμης, πρώην Πρόεδρος ΟΛΜΕ 

Κυριακούλιας Παναγιώτης, μέλος ΔΣ ΟΣΥΑΠΕ 

Λασπάς Τάσος, μέλος της ΕΕ της ΔΟΕ  

Λιώνης Δέδες, Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, μέλος ΓΣ ΠΟΕ ΥΠΠΟ 

Λυμπεράς Μπάμπης, Πρόεδρος ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ 

Μακράκης Γιώργος, μέλος ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Πρόεδρος ΣΕΠΕ & Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου  

Μανουσογιωργάκη Στέλλα, Γεν. Γραμματέας ΟΛΜΕ 

Μυλωνίδης Ευθύμης, Πρόεδρος ΣΕΠΕ Βόνιτσας, μέλος ΓΣ της ΑΔΕΔΥ  

Παντέλης Τάκης, μέλος ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, μέλος ΕΕ ΠΟΕΔΗΝ 

Παπαδημητρίου Σταυρούλα, μέλος ΕΕ της ΑΔΕΔΥ 

Παπαλεξίου Έφη, Αντιπρόεδρος ΟΣΥΑΠΕ, Οργανωτική γραμματέας ΠΟΜΗΤΕΔΥ  

Πετρόπουλος Γιώργος, μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ 

Ρούπας Γιάννης, Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης και υλικού της ΔΟΕ  

Τζάκος Αντώνης, μέλος ΓΣ ΟΣΥΑΠΕ 

Τρούλης Γιώργος, Οργανωτικός Γραμματέας ΔΟΕ, Πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί