Ηράκλειο: H νοστιμιά στη διατροφή των αιμοκαθαιρόμενων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη δράση (25, 26, 28 Αυγούστου) που αφορούσε τη νοστιμιά στη διατροφή των ανθρώπων που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Ο Ιάκωβος Απέργης, μάγειρας στο Τζάνειο νοσοκομείο, αποδέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφτεί το Ηράκλειο και να μαγειρέψει ένα νόστιμο, μα συνάμα υγιεινό, σνακ για τους ανθρώπους που κάνουν αιμοκάθαρση. Υπό την καθοδήγηση της νεφρολόγου Κλειούς Δερμιτζάκη, της διατροφολόγου Κωνσταντίνας Κυριακίδη και του αιμοκαθαιρόμενου Μάριου Μαρκοπούλου, ασθενείς της ΜΧΑ Μεσόγειος, της ΜΤΝ του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου νοσοκομείου, δοκίμασαν ένα υγιεινό, θρεπτικό και διατροφικά μελετημένο burger κοτόπουλου, που με μεράκι ετοίμασε γι’ αυτούς ο Ιάκωβος Απέργης.

Το σνακ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους ασθενείς που το δοκίμασαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης δράσης, η οποία, ουσιαστικά, πέτυχε το σκοπό της: να δοθεί ένα διαφορετικό ερέθισμα ώστε οι ασθενείς να αντιληφθούν ότι είναι δυνατόν να φάνε και νόστιμα, και υγιεινά!

Η οργανωτική ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εργαζόμενους στις κουζίνες του Βενιζελείου Νοσοκομείου και του ΠΑΓΝΗ, τους τραπεζοκόμους των νοσοκομείων και της ΜΧΑ Μεσόγειος, τους βοηθούς θαλάμου, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς για τη βοήθειά τους. Επιπλέον, την Τροφίνκο Βασιλείου και τις 7 θάλασσες, για την προσφορά των φιλέτων κοτόπουλου, για την προετοιμασία του γεύματος.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το μάγειρα Ιάκωβο Απέργη, που χωρίς αυτόν δε θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας μια «νόστιμη» συνεδρία αιμοκάθαρσης. Η διάθεσή του για προσφορά, η έμπρακτη αλληλεγγύη, η φαντασία του και οι εξαιρετικές μαγειρικές του ικανότητες, ήταν αυτά που έκαναν τη δράση αυτή επιτυχημένη. Και θα ακολουθήσουν και άλλες, με νέες συνταγές και γεύσεις.

Εταιρεία μελέτης νεφρολογικών νοσημάτων Κρήτης – Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης ΜΧΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί