Νίκη για Τεντόγλου στo Diamond League της Ζυρίχης και πάλι στο τελευταίο άλμα με 8,20 μ. (βίντεο)

Ο αγώνας δεν τελειώνει εάν δεν κάνει το έκτο του άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου! Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους στο Diamond League της Ζυρίχης επανέλαβε αυτό που συνηθίζει… Ενώ ήταν στην τρίτη θέση μέχρι την πέμπτη προσπάθεια μπήκε στο διάδρομο του μήκους και με το μοναδικό του στιλ σημείωσε άλμα στα 8,20 μ. (-0,5) κατακτώντας την πρώτη θέση! 

Ο 25χρονος άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι ήταν λογικό να είναι αρκετά κουρασμένος σε αυτόν τον αγώνα, καθώς πριν από μια εβδομάδα βρίσκονταν στη Βουδαπέστη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το ίδιο κουρασμένοι ήταν και οι αντίπαλοι του και για το λόγο αυτό τα πρώτα τους άλματα ήταν κάτω από τα 8 μέτρα. 

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με 7,95 μ. (-0,5), συνέχισε με 8,04 μ. (-0,5) και με 7,96 μ. (-1,2), άφησε την τέταρτη προσπάθεια του και στην πέμπτη προσγειώθηκε στα 8,00 μ. (0,0). Προηγουμένως ο Τζαμαϊκανός Τατζέι Γκέιλ είχε άλμα στα 8,07 μ. (-0,5) και ήταν πρώτος με τον Αμερικανό Τζάριον Λόουσον να ακολουθεί με 8,05 μ. (-0,7). 

Στο έκτο άλμα όμως τα δεδομένα άλλαξαν αφού ο Τεντόγλου δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Με τα 8,20 μ. (-0,5) έκανε αυτό που μόνο ο ίδιος ξέρει πως γίνεται, πήρε την πρώτη θέση και έκλεισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο μια εξαιρετική χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί