Με τον Αλ. Καλοκαιρινό συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Αλικαρνασσού

Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Αλικαρνασσού, κ. Αντώνης Σεκέρης, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Αλέξη Καλοκαιρινό, κατά την οποία τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και για τις παρεμβάσεις  σε έργα που  χρειάζεται να υλοποιηθούν άμεσα.

 .

  1. Επέκταση  του πολεοδομικού   σχεδιασμού των περιοχών που μέχρι και σήμερα  είναι εκτός σχεδίου πόλης της Άνω Αλικαρνασσού – Αγίου Γεωργίου , των περιοχών Καπάζουρνα και Δημοτικών Σφαγείων  για την ανάπλαση των περιοχών  και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. .
  2. Αξιοποίηση  του δημοτικού ακινήτου  του πρώην κέντρου Φάρος, και την κατασκευή Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού για όλη την  Κρήτη. .
  1. Την συνέχιση – ανάπλαση του παραλιακού μετώπου  της Νέας Αλικαρνασσού  μέχρι και την περιοχή των Δημοτικών Σφαγείων σε  συνδυασμό με το αθλητικό στάδιο Ηροδότου.
  2. Ενημερώθηκε για την σύναψη συμβολαίων   σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, τα οποία κατέχουν ιδιώτες  με την κατ’ εφαρμογή των Ν. 127/75, Ν/2130/93 και Ν.1080/1980 για την απευθείας εξαγορά τους που χρόνια   εκκρεμούν. Την καταπάτηση των δημοτικών ακινήτων (Β.Ι.Π.Ε.) κ.α.  και τι ενέργειες  έχουν γίνει από τον Δήμο.
  1. Τα προβλήματα λειτουργίας του  Κοιμητηρίου της  Νέας Αλικαρνασσού , και η αναγκαιότητα  επέκτασης  του λόγο κορεσμού  του..
  2. Μεταφορά του αεροδρομίου  Νίκος Καζαντζάκης και  αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής ,τι  έχει προτείνει  η  Κοινότητα  για το θέμα αυτό.
  3. Η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά στα Δυο Αοράκια  και την χωροθέτηση τους σε οργανωμένη δομή, και η αναβάθμιση  όλης της περιοχής..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί