Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η Νέα Αλικαρνασσός μπορεί και θα γίνει κέντρο ανάπτυξης»

Στη Νέα Αλικαρνασσό περιόδευσαν ο Αλέξης Καλοκαιρινός και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Νέα Αλικαρνασσό, να ακούσει τις ανησυχίες και τα προβλήματα που τους απασχολούν, να παρουσιάσει προτάσεις και να ανταλλάξει απόψεις για την επίλυσή τους.

Κυρίαρχο ζήτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, σύμφωνα με τον Αλέξη Καλοκαιρινό, είναι η διεκδίκηση, διασφάλιση και αξιοποίηση της ευρύτερης έκτασης του Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της. «Η αξιοποίηση οποιουδήποτε χώρου στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου, δεν νοείται χωρίς την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας στην λήψη των σχετικών αποφάσεων» είναι το μήνυμα που στέλνει προς κάθε κατεύθυνση. «Στόχος μας» τόνισε, «εάν οι πολίτες μας επιλέξουν στη διοίκηση του Δήμου, είναι η εκπόνηση ειδικού σχεδίου που θα προβλέπει «διπλή ανάπλαση» η οποία θα συνδέει την απομάκρυνση του αεροδρομίου με την πολεοδομική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση του Ηρακλείου συνολικά και της Νέας Αλικαρνασσού ειδικότερα. Η ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με συνδυασμό χρήσεων κοινωνικής κατοικίας και λειτουργιών μητροπολιτικού επιπέδου» όπως επεσήμανε.

Παράλληλα όμως με την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου, ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε στους Δημότες ότι είναι στις προτεραιότητές του και η εκπόνηση ενός νέου σχεδίου πόλης στην Άνω Νέα Αλικαρνασσό, καθώς υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στην Πολεοδόμηση συνολικά για όλο το Δήμο Ηρακλείου.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους, ανέφεραν στον Αλέξη Καλοκαιρινό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους όπως η καθαριότητα, η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου, η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, η αξιοποίηση του Δημοτικού κτιρίου Φάρος και η μετατροπή του σε Κέντρο Μικρασιατικού Ελληνισμού, η αξιοποίηση του κτιρίου των φυλακών και η ανάπτυξη διαφόρων δραστηριοτήτων με επίκεντρο τους νέους. Όλες αυτές οι ανάγκες της πόλης της Νέας Αλικαρνασσού, όπως είπε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, βρίσκονται στην ατζέντα και εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων της καθημερινότητας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί