Με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου η Μ. Καναβάκη

«Αναγκαίο ένα οργανωμένο “δίχτυ” αντιμετώπισης φαινομένων βίας και κακοποίησης»

Για το έργο και τις δράσεις του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Μαίρη Παχιαδάκη, η Υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, Επικεφαλής του Συνδυασμού “Ηράκλειο Για Σένα”, Μαρία Καναβάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γεωργιάδη, τέθηκε το μεγάλο θέμα για το ‘Σπίτι των αγγέλων”.

Η κ. Καναβάκη αναφέρθηκε στην περίοδο που ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου, είχε συνεργαστεί με τον Σύνδεσμο άριστα και εποικοδομητικά, όπως σημείωσε.

Επισήμανε, δε, τη σπουδαιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και την ανάγκη δικτύωσης όλων των φορέων που πρέπει να συνεργαστούν για να υπάρχει, όπως ανέφερε, ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες.

Πλέον, τα κοινωνικά προβλήματα είναι πολλά και, δυστυχώς, φαινόμενα όπως η ενδοοικογενειακή βία ή η κακοποίηση ανηλίκων και ο σχολικός εκφοβισμός καταγράφονται πολύ συχνά”, είπε.

Τόσο η Υποψήφια Δήμαρχος όσο και η κ. Παχιαδάκη, επισήμαναν ότι είναι αναγκαία μία συνεργασία των φορέων που εμπλέκονται με τον “ευαίσθητο” τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να υπάρχει ένα οργανωμένο “δίχτυ” αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί