Ηράκλειο: Διακινούσε προϊόντα μαϊμού

Συνελήφθη στο Ηράκλειο ημεδαπή για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων. Κατασχέθηκαν πάνω από 2.400 είδη απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, αξεσουάρ κ.α.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Κατόπιν τούτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) χθες (21.08.2023) πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε έρευνα σε κατάστημα και αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας ημεδαπής η οποία συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί σημάτων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.464 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε είδη ρουχισμού, καπέλα και συναφή είδη, τα οποία έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών και εξοπλισμός εντύπωσης σημάτων. 

Επιπλέον, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμά κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 8.000 Ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί