Νέα φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πρωί του Σαββάτου, για φωτιά που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή Μελία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση των Αρχών, η φωτιά καίει σε καλλιέργειες και δέντρα και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Ακόμα, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα, 10 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Τσιλιβί Ζακύνθου

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τσιλιβί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν σπίτια, τουριστικές επιχειρήσεις και να ζητηθεί εκκένωση της περιοχής.

Με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα της πυρκαγιάς είναι πολύ καλύτερη, με τους πυροσβέστες, οι οποίοι έδιναν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, να έχουν οριοθετήσει την μεγάλη πυρκαγιά και να μένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος 23 πυροσβέστες και 10 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα ήταν 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Αργά χθες βράδυ ήρθαν ακτοπλοϊκώς 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα.

Η πυρκαγιά χθες αργά το βράδυ έφθασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού Τσιλιβί αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αποφευχθήκαν τα χειρότερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί