Πώς θα γίνει η ψηφοφορία για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι θα ψηφίσουν στα 550 εκλογικά τμήματα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι οργανωτικές προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου για εκλογή του νέου προέδρου.

Δείτε:

ΣΥΡΙΖΑ: Στον «αέρα» το vote.syriza.gr, η ιστοσελίδα της καμπάνιας για την εκλογή προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου

Για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα θα χρησιμοποιηθούν 550 εκλογικά τμήματα και αντίστοιχα, ίσως και διπλάσια, τάμπλετ για να εξυπηρετηθούν χωρίς προβλήματα οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν, αλλά και προκειμένου να ανακοινωθούν έγκαιρα και έγκυρα τα αποτελέσματα.

Στις 27 Αυγούστου, μάλιστα, θα γίνει και μια γενική δοκιμή, ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακή καμπάνια πού θα ψηφίζει το κάθε μέλος.

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα δύνανται να ψηφίζουν όσοι είναι μέλη του κόμματος, αλλά και όσοι πάνε εκείνη τη μέρα να γραφτούν μέλη. Το αντίτιμο της εγγραφής, αν θα είναι δηλαδή 2 ή 5 ευρώ, θα αποφασιστεί σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας. Η πιστοποίηση θα γίνεται από τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να αποκλειστούν τυχόν διπλοψηφίες, όπως άλλωστε γίνεται στην εκλογή προέδρου κάθε κόμματος που ακολουθεί αυτή την εκλογική διαδικασία.

Όλα βεβαίως πρέπει να γίνουν σωστά στο οργανωτικό κομμάτι, το κύριο όμως πολιτικά είναι ο αριθμός όσων πάνε να ψηφίσουν!

πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί