Γκουαρδιόλα για δολοφονία Κατσούρη: «Ο ρατσισμός και η βία είναι παντού – Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα»

Για τα περιστατικά χουλιγκανισμού, όπως αυτό της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, μίλησε ο τεχνικός της Σίτι που βρίσκεται στην Αθήνα λόγω του ευρωπαϊκού Supercup.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονική επίθεση και τα όσα συνέβησαν στη Φιλαδέλφεια ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπογράμμισε πως οι ανισότητες είναι που δημιουργούν τα προβλήματα.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι παντού, όπως και η βία. Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία ταξή για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο κόουτς των Πολιτών.

«Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση» υπογράμμισε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί