Σεξιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου κατά προϊσταμένης του υπ. Πολιτισμού

Με λεκτικές επιθέσεις και σεξιστικά σχόλια εναντίον της Ρέας Γεωργίου, προϊσταμένης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του υπουργείου Πολιτισμού, κινείται ο Αχιλλέας Μπέος. Ο δήμαρχος Βόλου εξαπέλυσε επίθεση κατά της αρχιτεκτόνισσας η οποία, πρόσφατα, κατέθεσε μήνυση (με εντολή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη) κατά του δημάρχου Βόλου και κατά παντός υπευθύνου για τις παρεμβάσεις μπροστά στο πρώην Κοιμητήριο των Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία και την κοπή δύο πολυετών πανύψηλων κυπαρισσιών. Τοπόσημο και ανοιχτός χώρος μνήμης, ένα υπαίθριο μουσείο με εκατοντάδες γλυπτά, το Κοιμητήριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Ο δήμαρχος σχεδιάζει να ξεκινήσει από εκεί το έργο διπλού οδικού κόμβου, ωστόσο το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει δώσει «πράσινο φως» για τις εργασίες, καθώς προτείνει μετατόπιση της θέσης λίγα μέτρα πιο μακριά.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του, άστραψε και βρόντηξε ο Μπέος, έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, για υποκινούμενες παρεμβάσεις, τα έβαλε με τους πολιτικούς αντιπάλους του και μίλησε χυδαία για την κ. Γεωργίου. «Σήμερα επιστράτευσαν τον θηλυκό τόφαλο που στέρησε από την πόλη 760.000 ευρώ για να σταματήσουν τον δίδυμο κυκλικό κόμβο. Οι ίδιοι είναι. Αλλαξαν κουκούλες» είπε και σημείωσε ότι το έργο θα ξεκινήσει 1η Σεπτεμβρίου καθώς αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη.

Για την υπόθεση της κοπής των δύο κυπαρισσιών αυτεπάγγελτα διατάχθηκε από την Εισαγγελία προκαταρκτική εξέταση, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος κατέθεσε μήνυση κατά της Ρέας Γεωργίου. Την οποία, ωστόσο, στηρίζουν πολίτες του Βόλου και πρωτίστως γυναικείες συλλογικότητες και φορείς. Στο ψήφισμα «Υπογραφές στήριξης της Ρέας Γεωργίου και καταδίκης της σεξιστικής ρητορικής του Αχ. Μπέου» σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Συνενόχους αναζητά τα τελευταία εννέα χρόνια ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου, όταν με αυτό τον αήθη, σεξιστικό και ρατσιστικό του λόγο απευθύνεται σε γυναίκες που θεωρεί εμπόδια στον δρόμο της επέλασής του στα τοπικά δρώμενα. Τελευταίος του στόχος, αλλά σίγουρα όχι έσχατος, η διευθύντρια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας, η αρχιτεκτόνισσα Ρέα Γεωργίου, που “τόλμησε” να προχωρήσει σε όσα η θέση και ο νόμος τής επιτρέπουν, αλλά και της επιβάλλουν.

»Η λεκτική βία την οποία υφίσταται το τελευταίο διάστημα η κ. Ρέα Γεωργίου, υπηρεσιακός παράγοντας άλλωστε, ασφαλώς δεν είναι κάτι καινούργιο για τα αυτιά μας. Συνηθίσαμε, σχεδόν, τα τελευταία εννέα χρόνια, γυναίκες και άνδρες, να κουβαλάμε τα επίθετα με τα οποία αρχίζει και τελειώνει η γραμματική κατά Αχ. Μπέο, κάτι που ίσως από την πλευρά του παρερμηνεύτηκε σαν αδυναμία μας ή ακόμη ακόμη και αποδοχή του πολιτικού κουτσαβακισμού…».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σία Αναγνωτοπούλου, η οποία «καταδικάζει τη χυδαία σεξιστική επίθεση του δημάρχου Βόλου απέναντι στην κ. Ρέα Γεωργίου» και ζητάει από την κ. Μενδώνη να πάρει ανοιχτά θέση. «Ο “λεβέντης” δήμαρχος Βόλου, ο θεσμικός παράγοντας, ο τοπικός άρχοντας “φτύνει” στην κυριολεξία μια γυναίκα με θεσμικό ρόλο και την αποκαλεί “τόφαλο”. Συγχρόνως απειλεί και τον εισαγγελέα Βόλου, όπου η κ. Γεωργίου έχει καταθέσει μήνυση (κατόπιν εντολής κ. Μενδώνη) εναντίον του για παρεμβάσεις που θέλει να κάνει στην πόλη.

»Αναμένουμε αντίδραση από την κ. Μενδώνη. Αναμένουμε από την υπουργό Πολιτισμού να καταδικάσει αυτή τη χυδαία σεξιστική επίθεση, να προστατεύσει την κ. Γεωργίου και να πράξει τα δέοντα σε ό,τι αφορά τον “λεβέντη” του Βόλου», καταλήγει.

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί