Κίνηση πολιτών καταγγέλλει ανακριβές «αφιέρωμα» του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για το Πεδίο του Άρεως

“Το «αφιέρωμα» είναι γεμάτο ανακρίβειες. Κάνει λόγο για χιλιάδες δέντρα και φυτά που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αυτή τη στιγμή στο Πάρκο, για αποκατάσταση πλακοστρώσεων ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ, για αποκατάσταση των αγωγών εκροής των υδατων ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΠΑΖΩΜΕΝΟΙ, για αποκατάσταση της ροής στην Υδάτινη Διαδρομή και πολλά ακόμα, τα οποία όσοι περπατάμε καθημερινά στο Πάρκο γνωρίζουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ”

Στα κάγκελα βρίσκονται πολίτες με αφορμή ανυπόγραφο αφιέρωμα του δημόσιου πρακτορείου ειδήσεων, του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Πεδίον του Άρεως, το οποίο, όπως επισημαίνουν, συνιστά παραπληροφόρηση καθώς είναι γεμάτο ανακρίβειες.

Μάλιστα, καλούν το ΑΠΕ – ΜΠΕ να απαντήσει εάν το ανυπόγραφο «αφιέρωμα»:

-Είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας

-Βρέθηκε δημοσιογράφος στο Πάρκο και τα είδε όλα αυτά που γράφει; 

-Ή πρόκειται για πληρωμένο διαφημιστικό κείμενο κάποιου Οργανισμού;

Η ομάδα «Πεδίον του Άρεως ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ», με ανάρτησή της στο Facebook και τίτλο «Όχι στην παραπληροφόρηση», καταγγέλλει ότι το ανυπόγραφο αφιέρωμα είναι επί της ουσίας ψευδές.

«Η κατασκευή όμως μίας “μιντιακής ειδυλλιακής πραγματικότητας” κόντρα στην αλήθεια, δεν είναι ανεκτή στον Πάρκο μας και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα μέσα – και πρώτα από όλα, ζητώντας από το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων να μας τεκμηριώσει το “αφιέρωμα” που φιλοξενεί», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της Κίνησης Πολιτών, το «αφιέρωμα» είναι γεμάτο ανακρίβειες καθώς:

Κάνει λόγο για χιλιάδες δέντρα και φυτά που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Πάρκο, για αποκατάσταση πλακοστρώσεων που παραμένουν σπασμένες, για αποκατάσταση των αγωγών εκροής των υδάτων που παραμένουν μπαζωμένοι, για αποκατάσταση της ροής στην Υδάτινη Διαδρομή και πολλά ακόμα, τα οποία όσοι περπατάμε καθημερινά στο Πάρκο γνωρίζουμε ότι δεν είναι αληθινά.  

-Το ανυπόγραφο «αφιέρωμα» του κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων συνοδεύεται από video παραγωγής του Ιδρύματος Ωνάση με εικόνες από κάποιες εργασίες που είχαν γίνει κυρίως το περασμένο Φθινόπωρο και σήμερα – πολλές φυτεύσεις – δεν υπάρχουν πλέον, καθώς δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα για τη συντήρηση και το πότισμά τους. 

Οι πολίτες επισημαίνουν ότι «στο Πεδίον του Άρεως έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης τα τελευταία χρόνια, τα όποια όλοι και όλες αναγνωρίζουμε.  Η κατασκευή όμως μίας “μιντιακής ειδυλλιακής πραγματικότητας” κόντρα στην αλήθεια, δεν είναι ανεκτή στον Πάρκο μας και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα μέσα – και πρώτα από όλα, ζητώντας από το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων να μας τεκμηριώσει το “αφιέρωμα” που φιλοξενεί».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί