Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα οι 94 συλληφθέντες

Εικόνες ολικής κατάρρευσης του κρατικού μηχανισμού και του δόγματος «νόμος και τάξη» ζούμε για ακόμη μια φορά με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να αποποιούνται τις τεράστιες ευθύνες τους που έφεραν έναν θάνατο από τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν νεοναζί Κροάτες μαζί με Έλληνες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σήμερα το πρωί 94 από τους συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα και αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο θα περιλαμβάνει κακουργήματα, ακόμη και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Αυξημένοι έλεγχοι και συλλήψεις κατόπιν εορτής

Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση από τις εικόνες διάλυσης που έφεραν ανενόχλητους νεοναζί, με τη βοήθεια Ελλήνων «συμμάχων τους», να ταξιδεύουν όλη τη χώρα και να σκορπούν τη βία και τον θάνατο στη Νέα Φιλαδέλφεια και, μετά τις εύκολες καρατομήσεις στελεχών, έρχονται οι κατόπιν εορτής αυξημένοι έλεγχοι στα συνοριακά περάσματα της χώρας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν πέντε Κροάτες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν από την Ηγουμενίτσα στο Μπάρι προκειμένου να διαφύγουν στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι λιμενικές αρχές έκαναν χθες το βράδυ έλεγχο σε πέντε άνδρες (ένας 49χρονος, ένας 29χρονος, ένας 41χρονος και δύο 25χρονοι) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι πέντε Κροάτες ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στη χώρα για ολιγοήμερες διακοπές, όμως τα χαρτιά και τα στοιχεία ταξιδιού τους έδειξαν ότι μπήκαν στην Ελλάδα μόλις τη Δευτέρα, ενώ δεν είχαν μαζί τους αποσκευές.

Ως εκ τούτου κρίθηκαν ύποπτοι και παραδόθηκαν στην ασφάλεια Θεσπρωτίας, όπου έγινε έλεγχος στα κινητά τους, αλλά και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από βάσεις δεδομένων. Και οι πέντε συνελήφθησαν και αναμένεται να μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ.

Επίσης, σε σύλληψη μετατράπηκε και η προσαγωγή 19χρονου Κροάτη ο οποίος είχε προσαχθεί χθες στην Κακαβιά ενώ προσπαθούσε και αυτός να φύγει από την Ελλάδα με λεωφορείο για τα Τίρανα.

Πού είναι και ποιος είναι ο δράστης;

Κομβικής σημασίας στις υπό εξέλιξη έρευνες είναι ο εντοπισμός του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι Έλληνας και όχι Κροάτης.

Περαιτέρω στοιχεία αναμένονται από το υλικό των καμερών ασφαλείας, αλλά και από στοιχεία που θα προκύψουν από κινητά τηλέφωνα, φωτογραφίες στο Διαδίκτυο και ελέγχων DNA.

Σε αστυνομικό κλοιό το Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ

Μέσα σε αυτό το κλίμα, σήμερα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του παιχνιδιού για το Champions League στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μαρσέιγ και το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θυμίζει ήδη «αστακό».

Το ματς αναμένεται να διεξαχθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (σ.σ. με χαρακτηριστική καθυστέρηση), καθώς πέρα από το φιάσκο της Δευτέρας, εκφράζονται φόβοι για αντίποινα.

Οι οπαδοί της Γαλλικής ομάδας είναι «αδελφοποιημένοι» με αυτούς της ΑΕΚ και ενδέχεται κάποιοι από αυτούς να ταξιδέψουν στη χώρα μας παρά την απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών, ενώ κυκλοφορούν πληροφορίες ότι ενδέχεται στη χώρα μας να έχουν έρθει και οπαδοί της ιταλικής Λιβόρνο που είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους της ΑΕΚ, αλλά και της γερμανικής Σεν Πάουλι.

Την ίδια στιγμή και η UEFA βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» και θα έχει δύο παρατηρητές στη Λεωφόρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί