Πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στο Πακιστάν

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός μετά τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου στο νότιο Πακιστάν. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Geo, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 80. 

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά. Τοπικός αξιωματούχος εξέφρασε φόβους πως ο απολογισμός θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 10 βαγόνια του επιβατικού τρένου εκτροχιάστηκαν κοντά σε μία πόλη στη νότια επαρχία Σιντ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 275 χιλιομέτρων από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Καράτσι.

Η τοπική τηλεόραση έδειξε δραματικές εικόνες, όπως ομάδες διάσωσης να βγάζουν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους επιβάτες από κατεστραμμένα και αναποδογυρισμένα βαγόνια. Μερικοί από τους τραυματίες ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος και φώναζαν για βοήθεια, ενώ οι ντόπιοι τους έδιναν νερό και φαγητό.

Σύμφωνα με τον υπουργός Σιδηροδρόμων, η τραγωδία ίσως οφείλεται σε μηχανικό σφάλμα ή είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς. Ανέφερε ότι ήδη διεξάγεται σχετική έρευνα.

Τα δυστυχήματα στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν είναι συνηθισμένα, ενώ διαδοχικές κυβερνήσεις κατά τα τελευταία χρόνια, έχουν προσπαθήσει να διασφαλίσουν τα απαραίτητα οικονομικά κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανάπτυξη των υποδομών εντός της παγκόσμιας εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος που προωθεί το Πεκίνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί