Κακοκαιρία «Petar»: Έντονες βροχές και χαλάζι στην Κέρκυρα – Απεγκλωβίστηκαν 10 άτομα στο Πόρτο Τιμόνι

Ξεκίνησαν τα προβλήματα στο Ιόνιο λόγω της κακοκαιρίας «Petar».

Η κακοκαιρία «Petar», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας θα πλήξει Kέρκυρα, Παξούς, Πάργα, Σύβοτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, όπου ήδη εστάλη και μήνυμα 112 για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού έως αύριο το απόγευμα, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές, τις καταιγίδες, τους κεραυνούς και τις χαλαζοπτώσεις.

Εντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στα Σύβοτα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, ενώ εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής.

Στην Κέρκυρα σύμφωνα με την ertnews.gr απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγη ώρα δέκα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, λιμενικό σκάφος και ιδιώτες.

Λόγω της βροχής η ανάβαση στον κεντρικό δρόμο αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη και χρειάστηκε η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο από τη θάλασσα.

H βροχή έχει ήδη ξεκινήσει  στην Κέρκυρα με την περιοχή της Κασσιόπης να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση.

Σε συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, η πολιτική προστασία των δήμων και της περιφέρειας, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 04-08-2023/1300 τοπική ώρα επικαιροποιείται χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί