“Nature Sounds” στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις »

Μια μοναδική βραδιά Κλασικής Μουσικής

με τίτλο “Nature Sounds”

στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις »

την Κυριακή 6 Αυγούστου

στις 21:30

με την φημισμένη Βρετανίδα κλαρινετίστα Isha Crichlow και τον εξαίρετο Ηρακλειώτη πιανίστα Δημήτρη Καρύδη

με γενική είσοδο 10€ (μειωμένο 8€)

Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ με έργα για κλαρινέτο και πιάνο παρουσιάζεται από τη Βρετανίδα κλαρινετίστα Isha Crichlow και τον Ηρακλειώτη πιανίστα Δημήτρη Καρύδη, κάτω από τον τίτλο “Nature Sounds“, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, ώρα 21.30, στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις“.

Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν έργα των Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Claude Debussy, Olivier Messiaen, Fazil Say, Joseph Horovitz και Peter Lieuwen.

Αφετηρία του προγράμματος αποτελεί η φύση και η επιρροή της στη μουσική σύνθεση. Στο πλαίσιο αυτό, στο “Αbime des oiseaux” του Messiaen, από το περίφημο έργο του “Quatuor pour Fin du Temps”, το τραγούδι των πουλιών είναι χαρούμενο και αντανακλά την επιθυμία μας για το φως και τα αστέρια. Σε αντίθεση, το “Black Earth” του Τούρκου συνθέτη Fazil Say – συνδυάζοντας ρομαντισμό, φολκλόρ και τζαζ – έχει μάλλον σκοτεινή διάθεση. Στο φρέσκο έργο του αμερικανού συνθέτη Peter Lieuwen “Bright River” – γραμμένο το 2014 – κάποιος εύκολα μπορεί να φανταστεί και να ακούσει τους ήχους του νερού καθώς αυτό ταξιδεύει από τα ρυάκια στα μεγάλα ποτάμια και στη συνέχεια σε καταρράκτες, βίαια ορμητικά κύματα αλλά και ήρεμες λίμνες καθώς αλλάζει το τερέν.

Η Βρετανίδα κλαρινετίστα Isha Crichlow έχει μια πολυάσχολη και ποικίλη καριέρα, παίζοντας σε μεγάλες ορχήστρες αλλά και ως σολίστ. Εμφανίζεται τακτικά με ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό. Τον τελευταίο χρόνο έχει εμφανιστεί με τη Philharmonia Orchestra, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Εθνική Όπερα της Ουαλίας, τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας και την Ορχήστρα Aurora. Η Isha είναι επίσης τακτική προσκεκλημένη της Chineke Orchestra, μια πρωτοποριακή ορχήστρα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελείται κυρίως από μαύρους μουσικούς και άλλους μουσικούς διαφορετικών εθνικοτήτων. Εκτός από τη μουσική της καριέρα, η Isha είναι παθιασμένη με τη φύση και τη διατήρησή της, ιδιαίτερα στον κόσμο της ορνιθολογίας. Συνδύασε αυτά τα ενδιαφέροντα σε ένα σόλο ρεσιτάλ εμπνευσμένο από το τραγούδι των πουλιών στο πλαίσιο του φεστιβάλ Sound Unbound 2019 στο Barbican Centre, το οποίο περιλάμβανε την παγκόσμια πρεμιέρα της “Ornithology” του Marcus Dawe. Εμφανίζεται επίσης τακτικά με την Orchestra for the Earth, ένα δυναμικό σύνολο που εργάζεται για την ευαισθητοποίηση και την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης μέσω της μουσικής συνεργασίας. Θα εμφανιστεί ως σολίστ με την Orchestra for the Earth στο RegentΆs Park τον Αύγουστο του 2023.

Ο Δημήτρης Καρύδης έχει παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή για περισσότερα από 25 χρόνια. Έχει εμφανιστεί σε σόλο ρεσιτάλ και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου σε μερικές από τις πιο σημαντικές μουσικές σκηνές της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Ουκρανία, Σλοβακία, Τσεχία, κ.α.), στο Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Βενεζουέλα, τον Καναδά και τις Η.Π.Α. και έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική, την Τσεχική, το BBC και τη Βαυαρική Ραδιοφωνία. Το πιανιστικό του ρεπερτόριο περιλαμβάνει πλήθος έργα για σόλο πιάνο, δύο πιάνα και 25 κοντσέρτα. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με ορχήστρες, όπως η Croydon Symphony Orchestra, η Janacek Chamber Orchestra, η City Symphony Orchestra, η Florida Classical Orchetra, η Chamber Academy Orchestra, η Brampton Symphony Orchestra, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Morley Chamber Orchestra. Η Ακαδημία Αθηνών του έχει απονείμει το βραβείο “Ελένης Μυκονίου” (2001) ενώ, επίσης, του έχει δοθεί τιμητική διάκριση στο φημισμένο Grand Prix “Maria Callas”. Είναι μέλος του πιανιστικού ντουέτου “Αντίθεσις” το οποίο έχει βραβευθεί σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς για πιάνο ντουέτο όπως στο διαγωνισμό Murray Dranoff στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, στο διαγωνισμό Schubert στην Τσεχία και στο διαγωνισμό μουσικής δωματίου στην Caltanissetta της Ιταλίας. Είναι επίσης μέλος του Piano Tetrachord Ensemble, μίας πρόσφατης συνεργασίας ενός μουσικού συνόλου που απαρτίζεται από 4 Έλληνες πιανίστες.

Με εκτίμηση

Καλλιτεχνική διαχείριση Κηποθεάτρων 2813409211-212

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί