Ομόφωνα ψηφίσματα Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης 

Ομόφωνα ψηφίσματα Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για την επιστροφή των απασχολούμενων των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της νόσου covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης και για τη Συνέχεια λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Ηρακλείου.

Έκδοση ψηφίσματος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για την Επιστροφή των απασχολούμενων των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της νόσου covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη δια ζώσης συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ οδός Υγείας αριθμ. 2) αποφάσισε ομόφωνα για την έκδοση ψηφίσματος με θέμα: «Επιστροφή των απασχολούμενων των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της νόσου covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης» και συγκεκριμένα:

1) Αναγνωρίζει την άμεση και επιτακτική ανάγκη επιστροφής των απασχολούμενων μέσω προγραμμάτων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της νόσου covid-19 καθώς υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στην Περιφέρεια Κρήτης, λόγω της υποστελέχωσης και των δυσκολιών πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και συναινεί στη χορήγηση προσωρινής διαταγής ενόψει της κατάθεσης νέων ασφαλιστικών μέτρων που θα υποβληθούν εκ μέρους των απασχολούμενων,

2) να δοθεί από τον Περιφερειάρχη έγγραφη εντολή προς τους πληρεξουσίους δικηγόρους της Περιφέρειας Κρήτης να συναινέσουν στη χορήγηση της προσωρινής διαταγής σε νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που θα υποβληθούν εκ μέρους των απασχολούμενων,

σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

Έκδοση ψηφίσματος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τη Συνέχεια λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Ηρακλείου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη δια ζώσης συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ οδός Υγείας αριθμ. 2) αποφάσισε ομόφωνα για την έκδοση ψηφίσματος με θέμα: «Συνέχεια λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Ηρακλείου» και συγκεκριμένα:

Να συνεχιστεί η λειτουργία της η Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ν. Ηρακλείου με όλο το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των ψυχικά πασχόντων. 

• Την άμεση ένταξη της χρηματοδότησης της Κινητής Μονάδας στον κρατικό προϋπολογισμό. 

• Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πλήρως αναπτυγμένη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες υπηρεσίες υγείας μεταξύ αυτών και της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Κινητή Μονάδα,

σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί