Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: «Ξηλώνουν» τον διοικητή στην 111 Πτέρυγα Μάχης μετά τις εικόνες αποκάλυψης

Ένα βήμα πριν την απομάκρυνση βρίσκεται ο διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο στρατόπεδο. Σύμφωνα με διαρροές, ο διοικητής χρεώνεται τα προβλήματα και τα κενά στην πυρασφάλεια της μονάδας, που είχαν ως αποτέλεσμα της χθεσινές εικόνες στην αποθήκη πυρομαχικών.

Δείτε:

Νέα Αγχίαλος: Απομακρύνονται μαχητικά F-16 λόγω των εκρήξεων

Συγκλονίζει το βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης στη Ν. Αγχίαλο – Δημιουργήθηκε ένα κατάμαυρο «μανιτάρι» καπνού (Βίντεο)

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μαγνησία – ΕΔΕ για τις εκρήξεις μέσα στην μονάδα της 111 ΠΜ

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατόπιν εορτής αποφάσισε να πραγματοποιήσει επιθεωρήσεις στα μέτρα πυρασφάλειας και ασκήσεις πυρασφάλειας σε σχηματισμούς και μονάδες των ένοπλων δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα. 

Έπρεπε να συντελεστεί η χθεσινή «κόλαση» επί της γης στη Νέα Αγχίαλο, όταν η φωτιά κύκλωσε αποθήκη πυρομαχικών, με τις εκρήξεις να σηκώνουν στον αέρα ανθρώπους και οχήματα, για να αποφασίσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας να λάβει μέτρα. 

Αρμόδιος συντονιστής για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας έχει οριστεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως επικεφαλής κλιμακίου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κυριακή 30 Ιουλίου και για τρεις συνεχείς ημέρες.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων αυτών, θα πραγματοποιούνται επιτόπιοι έλεγχοι, θα διεξάγονται ασκήσεις πυρασφάλειας και θα εξετάζονται όλα τα ζητήματα ασφάλειας προσωπικού και μέσων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί