Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας: Χάλκινο μετάλλιο από τον Κριαρά στο επί κοντώ (βίντεο)

Το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ και στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας κατέκτησε ο Παύλος Κριαράς με 5,05 μ. που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο.

Ο 17χρονος χρειάστηκε τρίτο άλμα για να ξεπεράσει το 4,90 μ. και μετά το πρώτο άκυρο στα 5,00 μ. επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,05 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη.

Ο πήχης στη συνέχεια πήγε στα 5,10 μ. ύψος όπου κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο. Μετά τα δύο πρώτα άκυρα ο αθλητής επέλεξε να συνεχίσει στα 5,15 μ., για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον αγώνα, χωρίς επιτυχία.

Το μετάλλιο του Κριαρά είναι το τέταρτο για την Ελλάδα στο  Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων. Και τα τέσσερα έχουν έρθει από τον στίβο!

Στον τελικό των 200 μ. αγωνίστηκε η Βεατρίκη Ντούγκου όπου κατέλαβε την όγδοη θέση με 25.00 (1,3). Η νεαρή έφυγε αρκετά καλά, ωστόσο στα τελευταία μέτρα υποχώρησε και τερμάτισε στην όγδοη θέση. Παρόλα αυτά έκλεισε με θετικό πρόσημο την παρουσία της στη διοργάνωση. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ταμπόρσκα (Τσεχία) με 23.61 και ακολούθησαν Βόζνιακ (Πολωνία) και Οττ (Εσθονία) με 24.08 και 24.21, αντίστοιχα.

Εύκολη διαδικασία ήταν για την Νικολέττα Μιχαηλίδου η πρόκριση στον τελικό του ύψους. Η πρόκριση έκλεισε στα 1,70 μ. ύψος που ξεπέρασε και η Ελληνίδα αθλήτρια. Η Μιχαηλίδου στον τελικό του Σαββάτου θα διεκδικήσει να ανέβει στο βάθρο των νικητριών, κάτι που της το επιτρέπει και το ατομικό της 1,82 μέτρα.
Η Παρασκευή Πουλλή αγωνίστηκε στον απευθείας τελικό της σφυροβολίας και κατέλαβε την 12η θέση με 57,42 μέτρα. Η 17χρονη έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 61,50 μέτρα.

Απευθείας τελικός έγινε και στα 2.000 μ. στιπλ των κοριτσιών, αφού ο προκριματικός του αγωνίσματος ήταν να γίνει το πρωί της Τρίτης, όμως, η έντονη βροχή οδήγηση στην ακύρωση του. Η Βερονίκη Μπουγά κατέλαβε την 12η θέση στο 7.05.79 σε έναν αγώνα, όπου η μεγάλη συμμετοχή αθλητριών δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Ο Κριαράς κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Αντωνάτου και τα χάλκινα των Ραφαηλίδου και Παναγιώτου.

Με πληροφορίες από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ΣΕΓΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί