Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές – Δεκάδες πύρινα μέτωπα στην χώρα

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στο Βελεστίνο Μαγνησίας. Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Σέσκλου.

Νέο μήνυμα για εκκένωση εστάλη πριν από λίγο από το 112 στους κατοίκους σε Αλικές, Πευκάκια, Άγιο Γεώργιο και Νέα Αγχίαλο.

Τα μεσάνυχτα εκκενώθηκαν οι κοινότητες Γλαφυρές και Μελισσάτικα και ο κόσμος αναζήτησε προστασία στον Περιφερειακό του Βόλου, σε διασταύρωση προς τα Μελισσάτικα και τα Κανάλια.

Στις 05:30 τα ξημερώματα η Πολιτική Προστασία έστειλε νέο μήνυμα εκκένωσης οικισμών και συγκεριμένα για τις περιοχές Χρυσή Ακτή, Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια.

Η φωτιά στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα. Μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα βρέθηκε απανθρακωμένη σε τροχόσπιτο στην περιοχή Χοροστάσι.

Δείτε επίσης: Θύματα στις φωτιές: Νεκρή γυναίκα στη Μαγνησία, χωρίς τις αισθήσεις ο σύζυγός της- Απανθρακωμένος κτηνοτρόφος στις Φέρρες

Τη ζωή του έχασε και ένας κτηνοτρόφος που αγνόησε τις προειδοποιήσεις και αποφάσισε να μεταβεί στο ποιμνιοστάσιό του.

Το ολονύχτιο μέτωπο της φωτιάς, που έκαιγε σε έκταση χιλιομέτρων έχει καταστρέψει εκτάσεις δάσους, αλλά και περιουσίες, αποθήκες και ποιμνιοστάσια.

Σε ύφεση το μέτωπο στην Λαμία – Τι συμβαίνει σε Ρόδο, Κέρκυρα

Σε ύφεση είναι η φωτιά στη Λαμία, μετά από πολύωρη μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με τα πύρινα μέτωπα. Μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης υπήρχαν διάσπαρτες εστίες οι οποίες τελικώς ετέθησαν υπό έλεγχο.

Ωστόσο δεν έλειψαν οι ζημιές σε σπίτια και αποθήκη, ενώ τέσσερα άτομα, δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες, μετέβησαν για πρώτες βοήθειες στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Σε συναγερμό παραμένουν οι Αρχές αφού η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για ανέμους στην περιοχή.

Στη Ρόδο, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Βάτι, όπου οι φλόγες έχουν περικυκλώσει την περιοχή. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο χωριό, ενώ οι ελπίδες επικεντρώνονται στις ρίψεις από τα εναέρια μέσα που άρχισαν και πάλι από νωρίς το πρωί.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην Κέρκυρα, όπου ευτυχώς, όλα τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο παραμένουν σε απόλυτη επιφυλακή υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων, καθώς στο νησί σήμερα Τετάρτη αναμένονται ισχυροί άνεμοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί