Αμυγδαλέζα: 26χρονος νεκρός στο κέντρο κράτησης μεταναστών – Καταγγελίες ότι δεν του χορηγήθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ ήταν άρρωστος

Οι πρόσφυγες έχουν εξεγερθεί

Ομάδα μεταναστών προκάλεσε επεισόδια και έβαλε φωτιές σε στρώματα και κοντέινερς μετά τον θάνατο 26χρονου μετανάστη στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Κλήση στο ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τη 01:00 σήμερα Τετάρτη, στον χώρο του κέντρου κράτησης κλήθηκε μονάδα του ΕΚΑΒ προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει λιποθυμικό επεισόδιο που παρουσίασε ινδός μετανάστης, 26 ετών.

Φτάνοντας στον χώρο, το προσωπικό του ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι ο νεαρός μετανάστης ήταν νεκρός, με τον θάνατό του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σε ανάρτηση, ωστόσο, του Community of Squatted Prosfygika, αναφέρεται ότι στον άρρωστο μετανάστη «αρνήθηκαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» ενώ «οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν και συλλαμβάνουν κόσμο».

Επέμβαση της Πυροσβεστικής

Το γεγονός πυροδότησε την έντονη αντίδραση ομάδας μεταναστών του κέντρου, η οποία έβαλε φωτιά σε στρώματα, κοντέινερ και κιόσκια.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και ισχυρή δύναμη με 18 πυροσβέστες και 7 οχήματα έσπευσε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις και επεκταθεί στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί