Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ο διαδικτυακός Αγώνας για την πρόληψη του καρκίνου

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» θα πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά φέτος έναν διαδικτυακό Αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου.

Η δράση ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου 2021 και θα λήξει με την εξάντληση των 1.000 πακέτων συμμετοχής (racepack). Ως επίσημη ημερομηνία λήξης έχει οριστεί η 18η Νοεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα του καρκίνου του παγκρέατος.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές: «Ο καρκίνος δεν είναι μια λέξη που φοβόμαστε αλλά μια πραγματικότητα που πολλές φορές αλλάζει και γίνετε παρελθόν. Στο σύλλογο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» τον κοιτάμε στα μάτια, τον αντιμετωπίζουμε μαζί και πάντα με την καθοδήγηση των λειτουργών σωματικής και ψυχικής υγείας. Η πανδημία επηρέασε σημαντικά όλους μας και πολλοί προληπτικοί έλεγχοι αμελήθηκαν. Γι’ αυτό σήμερα στέλνουμε εμφατικά το μήνυμα της εγρήγορσης απέναντι στη νόσο.»

Όλοι μπορούν να βοηθήσουν να μεταδοθεί αυτό το μήνυμα δηλώνοντας συμμετοχή στον Αγώνα μέσα από το www.efzo.gr . Με την εγγραφή θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις ημέρες και ώρες παράδοσης του racepack, που περιλαμβάνει ένα μπλουζάκι, με συλλεκτικό σχέδιο από την εικαστικό Χρύσα Δαμιανίδου, μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων και ενημερωτικό έντυπο.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν: «Δηλώστε συμμετοχή, παραλάβετε το πακέτο, βάλτε τη μπλούζα και φωτογραφηθείτε όπου θέλετε! Στη συνέχεια, αναρτήστε τη φωτογραφία στα social με τα hashtag# efzometonkarkino και #efzorun21 #περιφερεια_κρητης και tag  στο  INSTAGRAM  @creteregion  και FACEBOOK  Περιφέρεια Κρητης/ Region of Crete.

Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να συνεχίσουμε την στήριξη των άπορων ασθενών με πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών, τροφίμων, εισιτηρίων και όποιας άλλης εξατομικευμένης ανάγκης έχουν, πάντα σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.»

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο» θέλοντας  να συμβάλει στην στήριξη των πληγέντων από το σεισμό της Δευτέρας 27/9/2021 θα διαθέσει μέρος των εσόδων του Αγώνα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης σε σεισμόπληκτες οικογένειες ογκολογικών ασθενών .

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του διαδικτυακού αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου: «Σε αυτή τη μάχη κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο δυνατό και μπορούμε να γίνουμε συνοδοιπόροι σ’αυτόν τον αγώνα.»

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ο διαδικτυακός Αγώνας για την πρόληψη του καρκίνου”

  1. αν λατρεύεις την πόζα και τα γέλια γίνε καλύτερα μοντέλο ή παρουσιάστρια...

    Κοινωνικό ασανσέρ Καρκίνος: Περνώντας με το λεωφορείο έξω από ιδιωτική κλινική είδα καμεραμέν να φωτογραφίζουν κοπέλες με ροζ μπλούζες, για την ημέρα του καρκίνου του μαστού.
    Και σκέφτηκα, μη χαίρεστε τόσο πολύ. Θησαυρίζετε με τα σοβαρά προβλήματα υγείας, προσφέροντας θεραπείες που προκαλούν μεγαλύτερο πόνο από την ίδια την αρρώστια και στο τέλος έρχεται ο θάνατος. Μη χαίρεστε και μη γιορτάζετε τόσο πολύ που παίζετε με τον πόνο και το φόβο για τον πλούτο και την κοινωνική ανέλιξη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί