Θρήνος και στην Κρήτη για την τραγωδία: Από τα Χανιά ο κυβερνήτης του Canadair που συνετρίβη

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει ο τραγικός επίλογος του πληρώματος του Canadair που το μεσημέρι της Τρίτης συνετρίβη στην Κάρυστο ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς είχε καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.  Οι γονείς του διατηρούν επιχείρηση εκεί.

Δείτε:

Πτώση Καναντέρ στην Κάρυστο: Νεκροί και οι δύο πιλότοι

Ο άτυχος 34χρονος, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη για την κατάσβεση της φωτιάς που κατακαίει την Εύβοια.

Αγαπούσε τα αεροσκάφη αλλά και τα ταξίδια. Μάλιστα, ανέβαζε φωτογραφίες στα social media από τις πτήσεις του. Πριν από 2 χρόνια είχε ανεβάσει και μια φωτογραφία από το Canadair του την ώρα που πετούσε πάνω από την Ακρόπολη…

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Ο 27χρονος, Περικλής Στεφανίδης, και ο 34χρονος, Χρήστος Μουλάς, χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης απογειώθηκαν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι με το CL-215 από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου με προορισμό την Κάρυστο.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί