Με τα χέρια σηκωμένα ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, «ελπίζει ότι οι συνθήκες θα βοηθήσουν»

Στην έμμεση παραδοχή ότι η κυβέρνηση ποντάρει στον καιρό προκειμένου να σβήσουν οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στη χώρα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι» ανέφερε και επιβεβαίωσε ότι και στη Ρόδο το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης ήταν η εκκένωση. «Στην αναμέτρηση αυτή είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ήταν επιτυχείς ειδικά στη Ρόδο όπου οργανώθηκε η απομάκρυνση των πολιτών με πολύ μεγάλη ασφάλεια. Και πάλι θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής τους αλλά κυρίως τους εθελοντές που και στη Ρόδο έδειξαν εντυπωσιακή αυταπάρνηση» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Αύριο και Πέμπτη θα είναι δύσκολες ημέρες, ελπίζω μετά ότι οι συνθήκες θα βοηθήσουν περισσότερο. Γι’ αυτό παραμένουμε όλοι σε απόλυτη επιφυλακή».

Υποστήριξε παράλληλα, όπως είπε χθες και στη Βουλή, ότι η χώρα διαθέτει περισσότερα μέσα πυρόσβεσης, έμψυχο δυναμικό, καλύτερη προετοιμασία. Επικαλέστηκε όμως ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και ξέρουμε ότι τα πράγματα κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν χειρότερα και όχι καλύτερα».

«Δεν υπάρχει μαγική άμυνα για την κλιματική αλλαγή, η συντονισμένη δράση μπορεί να μετριάσει τις συνέπειες. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Οι δράσεις πρόληψης θα αποτελέσουν το επίκεντρο του προγραμματισμού μας για την επόμενη στιγμή» ανέφερε αόριστα σε άλλο σημείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί