Ελ. Βατσινά στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή: Εθνικό σχέδιο για τους απόδημους (Βίντεο)

Η ομιλία της βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Με αναφορά στις πυρκαγιές που σαρώνουν στο πέρασμά τους τη χώρα ξεκίνησε την παρθενική της ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, επί του νομοσχεδίου για την «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού». Η κ.Βατσινά τόνισε ότι απέναντι στον πύρινο όλεθρο που απειλεί ζωές και καταστρέφει περιβάλλον και περιουσίες πρέπει να αντιπαραθέσουμε στρατηγικό σχεδιασμό, ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος και όχι αποδυνάμωσή του (όπως αποφασίστηκε πρόσφατα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ), μέτρα πρόληψης και εξάντληση της αυστηρότητας στους υπαίτιους πυρκαγιών.

Μιλώντας για το θέμα της ψήφου των αποδήμων η κ.Βατσινά υπογράμμισε την παραδοξότητα των περιορισμών που στερούν από ένα Έλληνα πολίτη κάτοικο εξωτερικού, το δικαίωμα της ψήφου στον τόπο όπου κατοικεί, ενώ αν ταξιδέψει στην Ελλάδα μπορεί, χωρίς κανένα πρόβλημα, να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.


Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ:


Όπως τόνισε η ίδια αναφορικά με την στάση του ΠΑΣΟΚ “δεν είναι κανένας άλλος ο λόγος που καθορίζει τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, παρά μόνο λόγοι ουσίας, Δημοκρατίας και Αρχών. Γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι πρέπει θεσμοθετημένα και διασφαλισμένα να έχουν φωνή, χωρίς εμπόδια, οι εκτός επικρατείας Έλληνες”.

Επανέφερε, ωστόσο, στη συζήτηση τους αστερίσκους που έχουν διατυπωθεί αναφορικά με τον πραγματικό πληθυσμό της ομογένειας αλλά και για την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου αναφορικά με την διατήρηση της σύνδεσης ή την επανασύνδεση των απόδημων με τη χώρα μας.

“Αυτό είναι το δικό μας όραμα. Όραμα εθνικό, υπερβατικό και υπερκομματικό. Όπως αντίστοιχα, δικό μας όραμα είναι και ο διαρκής αγώνας για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, για μια κοινωνία μια Πολιτεία ανοιχτή και συμπεριληπτική.

Κι εμείς τα οράματά μας τα υπηρετούμε με συνέπεια κι ευθύνη. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε” – είπε, κλείνοντας την πρώτη της ομιλία στη Βουλή η Ελένη Βατσινά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί