Ρόδος: «Συγγνώμη για τον χαμό» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο BBC, ενώ για τον Μητσοτάκη πέρα βρέχει…

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι όλα λειτούργησαν ικανοποιητικά στην αντιμετώπιση της φωτιάς στη Ρόδο, η οποία καίει για έβδομη ημέρα, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στην κλιματική κρίση, φαίνεται πως εκπρόσωπος της πυροσβεστικής που δεν κατονομάζεται, ζήτησε συγγνώμη μιλώντας στο BBC χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κατάσταση στη Ρόδο «χάλι» (mess).

Συγκεκριμένα, σε αναλυτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή και που υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Andre Rhoden-Paul, Azadeh Moshiri και Rozina Sini, αναφέρεται:

«Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ελλάδας είπε στο BBC ότι ζητά συγγνώμη για αυτό που χαρακτήρισε “χαμό (mess)” στο νησί, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών».

javascript:”;

Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις βρετανών τουριστών που περιγράφουν τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιού σύμφωνα με τις οποίες η φωτιές στη Ρόδο είναι από τις δυσκολότερες που έχει αντιμετωπίσει η Υπηρεσία.

Αξίζει να ξεκαθαρίσουμε ότι αν και άλλες δηλώσεις εντός του άρθρου αποδίδονται στον κ. Αρτοποιό, η συγκεκριμένη φράση που περιλαμβάνει τη συγγνώμη και τη λέξη «mess» για την κατάσταση στη Ρόδο, αποδίδεται συνολικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και όχι προσωπικά στον εκπρόσωπο.

Σημειώνεται ότι η λέξη mess, μπορεί στα ελληνικά να αποδοθεί ως «χαμός, χάλι, χάος» κλπ.

Πάντως, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι αν και σε όλες τις δηλώσεις τους εντός Ελλάδος, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Πυροσβεστική διατηρούν τη θέση ότι έχουν κινηθεί με τον ορθό και ενδεδειγμένο τρόπο και ότι η κατάσταση ξέφυγε λόγω αντικειμενικών συνθηκών, φαίνεται ότι όταν μιλούν στο εξωτερικό διατηρούν μια πολύ πιο «ελαστική» στάση, αποδεχόμενοι μάλιστα ότι οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη.

Εάν λοιπόν όλα έγιναν καλά και μοναδική υπεύθυνη για την καταστροφή της Ρόδου είναι η κλιματική κρίση, τότε, για ποιο «χαμό» ζητάνε συγγνώμη οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής όταν μιλούν στο BBC;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί