«Πέρασε» – παρά τις αντιδράσεις – η ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ

Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ

«Πέρασε» από τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για την είσοδο προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πυροσβεστική και τους ΟΤΑ στο ΕΚΑΒ.

Υπέρ τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Σφοδρές αντιδράσεις από τους φορείς

«Επικίνδυνη», χαρακτηρίστηκε η συγκεκριμένη ΠΝΠ από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος σημείωσε ότι δεν μπορεί να εμπλέκεται στη διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προσωπικό μη εξειδικευμένο και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

«Πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν οι 20.000 συμβασιούχοι του ΕΚΑΒ και να βελτιωθούν οι μισθοί τους για να υπάρξει θετική ανταπόκριση και να καλυφθούν οι κενές θέσεις, διαφορετικά οι δημόσιες δομές υγείας είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να υποβαθμίζονται», σημείωσε.

Ο Πέτρος Πετρίδης, μέλος της ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρθηκε σε «προχειρότητα και επιπολαιότητα» από την κυβέρνηση, όσον αφορά τα προβλήματα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ. «Η απόφαση αυτή δεν αντέχει στη λογική και είναι άκρως επικίνδυνη. Απαιτείται η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι απλά με οδηγούς. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας. Αντί να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις μετά και τα βαρύτατα περιστατικά που έχουν συμβεί, προχωρά σε μία αδιανόητη και επικίνδυνη λύση για να κερδίσει χρόνο».

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ, Γιώργος Κυριάκακης, χαρακτήρισε «προβληματική την στελέχωση του ΕΚΑΒ με στρατιωτικό προσωπικό» εκτιμώντας ότι θα προκύψουν σοβαρά θέματα. «Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και να απεμπλακεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης του Πυροσβεστικού ΣώματοςΔημήτρης Σταθόπουλος, δήλωσε ότι «η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις για την λειτουργία του ΕΚΑΒ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του», ενώ επεσήμανε ότι «η συνδρομή του πυροσβεστικού σώματος είναι προσωρινή αλλά άμεση και δεν είναι αυτονόητο ότι ένας οδηγός μπορεί να εκπαιδευτεί με σεμινάρια ολίγων ωρών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί