“Φταίνε τα δάση, είναι επιρρεπή στις πυρκαγιές”!- Δικαιολογίες αντί απολογίας από Μητσοτάκη για τον πύρινο εφιάλτη

«Φταίει ο κακός μας ο καιρός» ήταν για άλλη μια φορά το δόγμα που επιστράτευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίστηκε προκλητικός από το βήμα της Βουλής την ώρα που τεράστια πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και στη Ρόδο συντελείται μια πρωτοφανής οικολογική καταστροφή εδώ και μία εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός, παρά την επίσκεψη-σόου στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας χθες Κυριακή, έδειξε σήμερα να μην έχει καταλάβει την απίστευτη κατάσταση στη Ρόδο. «Τα μεσογειακά μας δάση ήταν πάντα επιρρεπή στις πυρκαγιές» βρήκε να πει, ρίχνοντας την ευθύνη για την ανείπωτη καταστροφή στους καύσωνες, τους ισχυρούς ανέμους και γενικότερα οπουδήποτε αλλού εκτός από το επιτελικό κράτος, που αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πλήρως ανέτοιμο. 

«Απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό» σημείωσε για να συμπληρώσει χωρίς ίχνος αυτοκριτικής: «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το κράτος απουσιάζει. Είναι εδώ με περισσότερους πυροσβέστες, πανελλαδική οργάνωση της πολιτικής προστασίας».

Σε μια προσπάθεια τέλος να απαντήσει στην έντονη κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση περιορίζεται στις εκκενώσεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν απέφυγε τις συγκρίσεις τυμβωρυχίας με το Μάτι: «Τάχα αρκούμαστε στις εκκενώσεις. Είναι πολύτιμο το 112, έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, πρώτο μέλημά μας πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Αυτό μάθαμε από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι» είπε. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί