Φωτιά στη Ρόδο: Πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν σε μοναστήρι – Καίγονται ξενοδοχεία (Bίντεο & φωτο)

Ενώ νωρίτερα οι πληροφορίες ήθελαν να έχει επιτευχθεί η εκκένωση της Μονής Υψενής, νεότερες πληροφορίες σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίο, αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες εξακολουθούν να είναι ακόμα στη Μονή Υψενής, στη στοά που έχει το μοναστήρι, είναι ασφαλείς αλλά είναι δύσκολο να το εγκαταλείψουν.

Οι πυροσβέστες μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, εγκλωβίστηκαν στην προσπάθεια τους να πείσουν τις καλόγριες να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι.

Στο μεταξύ, την εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι στη Ρόδο, με κατεύθυνση προς Γεννάδι διέταξαν οι αρχές, με μήνυμα που στάλθηκε μέσω του 112, ενώ νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα.

Οι τουρίστες, που έκαναν τις διακοπές τους στο χωριό Κιοτάρι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γεννάδι, μετά και την εκκένωση των ξενοδοχείων.

Νωρίτερα, κατά την τακτική ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς το ενεργό μέτωπο μαίνεται στις περιοχές Λάρδος, Λάερμα, Κιοτάρι.

Εκεί επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Στις 12:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Πυλώνας και Λάρδος προς Αρχάγγελο και στις 13:42 για εκκένωση των οικισμών Ασκληπιείο και Κιοτάρι προς Γεννάδι.

Καίγονται ξενοδοχεία στο Κιοτάρι

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου τρεις ξενοδοχειακές μονάδες καίγονται στο Κιοτάρι. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Ενισχύονται και οι άνεμοι, που έχουν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

ΠΗΓΗ: skyrodos.gr
ΠΗΓΗ: skyrodos.gr
ΠΗΓΗ: skyrodos.gr

Επί τόπου, στο πλευρό της πυροσβεστικής, επιχειρούν 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία,, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη. Από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί