Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου: Περιπολίες για την προστασία της Κέρης

Με στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών ενόψει των δύσκολων καιρικών συνθηκών των επόμενων ημερών, συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου υπό την προεδρεία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα. 

Ο Μενέλαος Μποκέας στην εισήγηση του τόνισε πως ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι σε συνεχή ετοιμότητα με όλο το δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει προς υποβοήθηση του έργου των Πυροσβεστικών Δυνάμεων. Επίσης αναφέρθηκε στον προληπτικό καθαρισμό που έχει γίνει από συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Μαλεβιζίου, της βλάστησης στα πρανή των δρόμων αλλά και σε οικοπεδικούς χώρους προσθέτοντας πως οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. 

Αυτό που επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης είναι πως ήδη υπό το συντονισμό της Πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσει περιπολίες στην περιοχή της Κέρης από εθελοντικές ομάδες, δυνάμεις του στρατού αλλά και από πυροσβεστικά οχήματα για την αποτροπή εμπρηστικών ενεργειών, αλλά και για τον έγκαιρο εντοπισμό σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Στην συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Μαλεβιζίου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης και Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, ο Γ.Γ. του Δήμου Φίλιππος Βαμβουκάκης, εκπρόσωποι από τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΔΕΥΑΜ καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί