Χ. Μαμουλάκης: Αδύνατη η ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 31/7, αναγκαία η παράταση της προθεσμίας

Στη Βουλή η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών – Π.Ο.Φ.Ε.Ε. από τον Χάρη Μαμουλάκη

Την αναγκαιότητα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., αναδεικνύει με την κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Με την επιστολή της η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., διατυπώνει το αίτημα για τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί περίπου το 30% των δηλώσεων. Αυτό οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες που επηρέασαν τον ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (εκλογικές αναμετρήσεις, βραδυπορούσα αποστολή βεβαιώσεων εισοδημάτων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς κ.α.), ενώ σε συνδυασμό με τον αυξημένο φόρτο εργασίας των φοροτεχνικών κατά τον μήνα Ιούλιο, καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει ενημέρωση σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί