Πυρκαγιά στη Δυτική Αττική: Μεγάλη αναζωπύρωση – Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση στάλθηκε στους κατοίκους οικισμών της Μάνδρας μετά από μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που μαίνεται στη Δυτική Αττική. 

«Αγία ΣωτήραΠαλαιοκούνδουραΠανόραμα και Παλαιοχώρι εκκενώστε προς Οινόη» αναφέρεται στο μήνυμα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αγιά Σωτήρα, ήδη καίγεται ένα σπίτι ενώ οι φλόγες απειλούν και άλλες κατοικίες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχει αναζωπύρωση της φωτιάς που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17/7 στα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική. Την τελευταία ώρα οι διάσπαρτες εστίες που υπήρχαν στην περιοχή και συγκεκριμένα από την πλευρά της Μάνδρας και ευρύτερα προς Αγία Σωτήρα έχουν λάβει μεγαλύτερη ένταση με αποτέλεσμα να υπάρξει αναζωπύρωση στο σημείο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τροχαία υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Π.E.O. Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός για αναζωπύρωση στο Καραούλι Μάνδρας, κινητοποιώντας σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύσεις, καθώς και άνδρες των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), προκειμένου να μην ξεφύγουν οι φλόγες.

Στο Μελετάκι των Μεγάρων, νέα εστία ξεπήδησε λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι, ενώ μεγάλη αναζωπύρωση εντοπίστηκε και στην θέση Κανδήλι στα Μέγαρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί