Πύρινα μέτωπα: Συνεχίζεται η μάχη μετά από μια νύχτα κόλασης – Στάχτη 30.000 στρέμματα στη Σαρωνίδα

Μετά από μια νύχτα κόλασης φωτιάς στα μέτωπα της Αττικής, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ρίχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για να ανακόψουν τη μανία της φωτιάς που εκτείνεται σε Δερβενοχώρια. Οι πυροσβέστες προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την πορεία της προς την Μάνδρα Αττικής. Την ίδια ώρα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές σε Κουβαρά, Σαρωνίδα και Λουτράκι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου επειδή η φωτιά καίει σε παρθένο δάσος, σε ένα πολύ δύσβατο σημείο και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν, είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το μέτωπο της φωτιάς κοντά στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας είναι τεράστιο ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ έδωσαν τιτάνιες προσπάθειες να μην πλησιάσει εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας στην περιοχή της Μάνδρας. Το τεράστιο μέτωπο της πυρκαγιάς επεκτείνεται πολλά χιλιόμετρα από τα δεξιά προς τα αριστερά ενώ το ανησυχητικό είναι ότι όσο περνάει η ώρα οι άνεμοι δυναμώνουν.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί με πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού. Η φωτιά πέρασε από την απέναντι κορυφογραμμή με κατεύθυνση προς τη Μαγούλα. Η νύχτα έγινε μέρα καθώς όλα τα βουνά έχουν κυκλωθεί από τη φωτιά. Ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή.

Δύσκολη, αλλά καλύτερη από χθες, είναι η κατάσταση και στο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε Καλύβια και Σαρωνίδα.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στο Λουτράκι όπου οι πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά όλο το βράδυ για να την περιορίσουν και να μην περάσει την εθνική οδό.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν να την οριοθετήσουν σύντομα.

Στα Δερβενοχώρια όπου η φωτιά είναι πολύ μεγάλη επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Στην περιοχή του Νέου Κουβαρά όπου ξεκίνησε χθες η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά επιχειρούν 3 ελικόπτερα, ενώ στο Λουτράκι που καταγράφει πολλές καταστροφές 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα ενάερια μέσα θα ενισχυθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Live ενημέρωση:

12:14 Εκκένωση σε Αγ. Χαράλαμπο και Πανόραμα

Εντολή για προληπτική εκκένωση των σπιτιών σε Άγιο Χαράλαμπο και Πανόραμα Koρινθίας, ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι.

11:41 Σε λειτουργία πάλι ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι 

Σε σταθμό πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι έφτασαν από χθες μέχρι τη νύχτα 148 ζώα από πυρόπληκτες περιοχές, κυρίως από εκκένωση καταφυγίων και χώρους με ζώα.

Σήμερα αναμένονται άλλα τόσα ή και περισσότερα, που εκτός από φιλοξενία θα χρειαστούν ιατρική περίθαλψη για τα τραύματά τους.

11:30 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην παλαιά Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου «Cyclon» στην περιοχή της Μάνδρας, που διεκόπη τα ξημερώματα λόγω της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει πως σε ισχύ βρίσκεται απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

11:25 Η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων

Με εναέρια μέσα και ομάδες «Δευκαλίωνα» και «Ξενοκράτη» συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στα μέτωπα. Στον Κουβαρά επιχειρούν δύο ομάδες «Δευκαλίων» με συνολικά 22 άτομα και ένα ασθενοφόρο. Για το μέτωπο στην Περαχώρα Λουτρακίου διατέθηκαν τρία αεροσκάφη CL-215, δύο αεροσκάφη CL-415, δύο προωθητές γαιών, μία ομάδα «Δευκαλίων» με 11 άτομα και μία ομάδα «Ξενοκράτης» με 8 άτομα. Στα Δερβενοχώρια διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-415 και δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, καθώς και τρεις προωθητές γαιών.

EUROKINISSI

11:17 «Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται όλα τα εναέρια στον αέρα»

Στην κριτική προσπάθησε να απαντήσει ο εκπρόσωπος Τύπου Π.Σ., Βασίλης Βαθρακογιάννης, την ανάγκη για επιχειρησιακή ετοιμότητα και κάλυψη αναγκών ανά περιφέρεια. 

«Θα πρέπει να ανεφοδιάζονται με καύσιμα, να υπάρχει χρόνος λήψης νερού ή ακόμα και να καλυφθεί το νερό εξαιτίας κάποιας βλάβης. Σε αυτό το κενό λήψης ανεφοδιασμού και βλάβης θα πρέπει κάποιο άλλο εναέριο μέσο να μπορεί να καλύψει αυτό το κενό» είπε.

Σε ερώτηση για την διαθεσιμότητα χθες στην Αττικοβοιωτία απάντησε το εξής: «Οι δυνατότητες ήταν μέγιστες γιατί κανένα μέσο δεν δήλωσε βλάβη. Μάλιστα, στην πυρκαγιά στην Σαρωνίδα η επέμβαση ήταν άμεση. Εκτελούσαν περιπολία δύο αεροσκάφη που αμέσως έκαναν ρίψη»

10:57 Όλα καλώς καμωμένα για τον Πέτσα 

«Φέτος δόθηκαν 25 εκατ. ευρώ σε δήμους και συνδέσμους δήμων για την αντιπυρική περίοδο για τον Μάρτιο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο για αύξηση 36% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τον δήμο Λαυρεωτικής δόθηκαν 180.000 ευρώ και τον σύνδεσμο της Λαυρεωτικής που έχει να κάνει και με το δάσος Κουβαρά που ξεκίνησε η φωτιά δόθηκαν 250.000 ευρώ, από 150.000 ευρώ (πέρυσι).  Πρόσθετε πως «μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ για τα δάση. Είχαμε την ομάδα των ειδικών κομάντο, περίπου 500 άτομα και έχουμε και 200 περίπου άτομα από το εξωτερικό που έρχονται να συνδράμουν».

Παρά τις καταγγελίες για ελλείψεις και απουσία συντονισμού ο ίδιος υποστήριξε έχουν γίνει βήματα κουνώντας το δάχτυλο στους πολίτες γιατί «απέχουμε ακόμη από τη συνείδηση του κόσμου να κάνει ένα βασικό πράγμα γιατί το είδα και χτες. Καθαρισμοί των ιδιόκτητων οικοπέδων και αποφυγή καύσιμης ύλης στα σπίτια μας, στις μάντρες μας».

10:53 Τρίτο «112» στα Δερβενοχώρια 

Λίγο πριν τις 10:30, το «112» έστειλε ακόμα ένα μήνυμα στους κατοίκους των Δερβενοχωρίων ζητώντας τους να μείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας των καπνών. 

10:37 «Κινδύνευσε η οικογένειά μου – Κανένας συντονισμός»

Ανεπίτρεπτη έλλειψη συντονισμού κατήγγειλε στο Open ο εργατολόγος, Γ. Καρούζος, ο οποίος τόνισε ότι κινδύνευσε η οικογένεια και το σπίτι του, που υπέστη ζημιές.

Ο ίδιος αγνόησε τις εντολές των αρχών για να πάρει την πεθερά του. «Εφόσον δεν είχε φωτιά στην Σαρωνίδα γιατί άφησαν τον κόσμο εγκλωβισμένο. Από τύχη δεν θρηνήσαμε» είπε τονίζοντας ότι άνδρες των αρχών δεν ήξεραν να τους  πουν πού να πάμε και δεν ήξεραν την περιοχή.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγάλη επιθετικότητα και κακή συμπεριφορά από αστυνομικούς σε ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανάγκη, αλλά επικέντρωσε στο «κομφούζιο» που επικρατούσε και θα μπορούσε να στοιχίσει ζωές.

10:23 Παρθένο δάσος καίγεται και στην Οινόη

Τις διάσπαρτες εστίες μέσα στο πυκνό παρθένο δάσος στην Οινόη επιχειρούν να σβήσουν πυροσβέστες και εθελοντές με στόχο να προλάβουν να τις περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι το μεσημέρι οπότε αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι

10:10 Αναζωπύρωση στον Αγ. Χαράλαμπο Λουτρακίου

Ενεργό μέτωπο σε δασική περιοχή του Αγίου Χαράλαμπο μετά από αναζωπύρωση. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν σπίτια αλλά η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς οικισμό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σ. Ράπτη που μίλησε στο Open.

10:03 Αποπνικτικά στα Δερβενοχώρια – Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Δεν κινδυνεύουν οικισμοί αυτήν την ώρα στα Δερβενοχώρια, αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του σύννεφου από καπνό που έχει τυλίξει την περιοχή, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, σημειώνοντας ότι ευτυχώς οι άνεμοι είναι ασθενείς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τανάγρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά εξελισσόταν αργά γιατί δεν είχε δυνατό αέρα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν αποτελεσματικά. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με το βράδυ αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι την κατάσβεση.

09:53 Χωρίς ρεύμα και νερό περιοχές της Σαρωνίδας

«Πολλές περιοχές είναι χωρίς ηλεκτροδότηση, έχουν καεί οι κολώνες και επειδή δεν έχουμε ηλεκτροδότηση, δεν έχουμε και νερό. Έχω δει αρκετά καμένα σπίτια» δήλωσεο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, στο Open.

Για την εξέλιξη της φωτιάς, που δεν έχει ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα, είπε τα εξής: «Πολύ μικρές εστίες είναι προς τα ανατολικά, στην περιοχή της Αναβύσσου και πάνω στο Πάνειο Όρος. Δεν έχουμε φωτιά αλλά είναι τεράστια η καταστροφή που έχει γίνει».

«Όλος ο δήμος Σαρωνικού από άκρη προς άκρη έχει καεί. Ξεκίνησε η φωτιά από τον Κουβαρά χτες το μεσημέρι. Στο Πάνειο όρος, στους πρόποδες στα Καλύβια, σε παραθαλάσσιες περιοχές, προς το Λαγονήσι, Σαρωνίδα, μετά ανέβηκε το βουνό της Σαρωνίδας. Έκαψε αρκετό κομμάτι μέσα στην κατοικημένη περιοχή, στο Πανόραμα της Σαρωνίδας, κατευθύνθηκε προς Ανάβυσσο και προς Κερατέα αργά το βράδυ μαζεύτηκε περίπου στη 01:00-02:00».

09:44 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στην περιοχή της Κερατέας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφ. Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο, επί της λεωφ. Καλυβίων από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα προς Ανάβυσσο, επί της λεωφ. Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι. Επί της επαρχιακής οδού Κερατέας Αναβύσσου από Κερατέα προς Ανάβυσσο (γεφυράκι – θέση τογάνι), ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.

09:20 «Κάηκαν 20-25 σπίτια στο Λουτράκι»

Για απελπιστική κατάσταση μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χ. Βυτινιώτης, για το μέτωπο, που ξεκίνησε από την Καλλιθέα Κορινθίας και συνεχίζει να καίει πευκοδάσος στο Λουτράκι.

«Σίγουρα οι περιουσίες που έχουν καταστραφεί είναι πολλές. Κυρίως σε σπίτια. Θεωρώ ότι 20-25 σπίτια έχουν καεί τελείως» είπε ο ίδιος αναφέροντας πως πρόκειται για εξοχικές κατοικίες. Επίσης κατήγγειλε πως ούτε ο δήμος ούτε οι ιδιώτες είχαν καθαρίσει τα οικόπεδα.

09:04 «Δεν ήρθε βοήθεια» καταγγέλλει ηλικιωμένο ζευγάρι 

Απεγνωσμένο ηλικιωμένο ζευγάρι στα Καλύβια, το σπίτι του οποίου κάηκε στις φλόγες. Ο άνδρας έφτασε χθες στην οικία από την παραλία που είχε πάει για μπάνιο, πήρε μια τσάντα κι έφυγε γιατί είναι καρδιακός και φοβόταν τους καπνούς.

Όπως κατήγγειλε τώρα στο Open, εκείνη την ώρα δεν κινδύνευε το σπίτι αλλά σήμερα επέστρεψε και το βρήκε καμένο. «Τέσσερα φορτηγά ήταν εκεί. Δεν μπορούσαν να έρθουν να το σβήσουν;» διερωτήθηκε η σύζυγός του. 

08:49 Τρεις εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά στο Σαρωνικό

Τρεις εθελοντές πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μάτια τους εξαιτίας από τις σπίθες και το θερμικό φορτίο.

Τον τραυματισμό τους έκανε γνωστό με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πολιτική Προστασία Δήμου Σαρωνικού.

08:35 Στάχτη 30.000 στρέμματα στη Σαρωνίδα

Πολλές ενεργές εστίες αντιμετωπίστηκαν στη ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Λουκάς, κατήγγειλε ότι δεν υπήρχαν εναέρια μέσα απευθύνοντας έκκληση προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή.

«Κάηκε το Πάνειο Όρος. Η βορινή πλευρά και η νότια με πολλούς οικισμούς μέσα στο πράσινο ξεκινώντας από την Πέτα, τη μεγάλη Αυλή, την Ανάβυσσο, τη Σαρωνίδα μέχρι κάτω, Φέριζα και η Σάκκα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα. Όπως είπε, ο αέρας κόπασε και δεν επεκτάθηκε πολύ η φωτιά, ενώ επετεύχθη το 
μέλημα να μην περάσει τον δρόμο Κερατέας Αναβύσσου για να μην κινδυνεύσει ο εθνικός Δριμός Καμάριζας και Σουνίου. 

08:16 Με διάσπαρτες εστίες η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, στο Λουτράκι.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Από ξηράς επιχειρούν 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα.

08:08 Ένταση με κατοίκους που προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους

Σε φιλικά σπίτια διανυκτέρευσαν κάτοικοι Καλυβίων και Κερατέας, που θέλουν να επιστρέψουν στις οικίες τους.

08:00Έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία

«Σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών δόθηκε ολονύχτια μάχη από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας», είπε το πρωί της Τρίτης, σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Αναφορικά με το μέτωπο στη ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες, ενώ αυτήν τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν 230 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 76 οχήματα και από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο.

Στο Καπαρέλι Βοιωτίας η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΣ, ενώ στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στα Δερβενοχώρια είναι σε εξέλιξη, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός. Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και από αερός επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το ΕΚΑΒ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και υδροφόρες των περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και της Σαρωνίδας έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

07:33 Προς τη Μαγούλα κινείται το μέτωπο από τα Δερβενοχώρια

Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη Μαγούλα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές ότι απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην επιχείρηση συμμετέχουν 140 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρες ομάδες, 48 οχήματα, 6 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, ενώ επί τόπου επιχειρούν, ένοπλες δυνάμεις, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, υδροφόρες και εθελοντές πυροσβέστες.

Eurokinissi

07:30 Σε ύφεση η φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν να την οριοθετήσουν σύντομα.

07:18 Θλίψη για τα νεκρά ζώα

Η φωτιά στη Νοτιοανατολική Αττική σκότωσε πολλά ζώα που κείτονται νεκρά στις εκτάσεις που έχουν γίνει στάχτη. 

Μετά τις δραματικές εικόνες με τις απομακρύνσεις αλόγων από ιππικούς ομίλους της ευρύτερης περιοχής, έγινε γνωστό ότι κάηκε το καταφύγιο Fazoo Farm στο Λαγονήσι. 

07:10 Στα Δερβενοχώρια το δυσκολότερο μέτωπο – Καίγεται Παρθένο δάσος

Μαίνεται το δυσκολότερο από τα υπό εξέλιξη μέτωπα μέτωπα στα Δερβενοχώρια, που ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα και καίει παρθένο δάσος.

Στο σημείο έφτασαν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο έρικσον για να αρχίσουν εκ νέου τις ρίψεις νερού. Ωστόσο, το έργο των χειριστών των αεροσκαφών δυσχεραίνεται από την περιορισμένη ορατότητα, ενώ ενισχύθηκαν οι άνεμοι.

Ανταποκριτής της ΕΡΤ μετέδωσε πως οι φλόγες ξεπερνούν τα 20 και τα 30 μέτρα. Οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν τις προηγούμενες ώρα να μη φτάσει η φωτιά σε εργοστάσιο τσιμέντων.

07:05 Ακόμα ένα 112

Μετά τα μεσάνυχτα εστάλη στους κατοίκους ένα δεύτερο μήνυμα από το 112 με εντολή εκκένωσης των Δερβενοχωρίων προς τον Μόρνο. 

07:00 Μαύρος καπνός στην Οινόη 

Μεγάλη έκταση καίγεται και στην Οινόη Μαγούλας. Μαύρος καπνός αναδύεται στην περιοχή πράγμα που σημαίνει ότι καίγεται και δάσος που είχε γλιτώσει τις προηγούμενες ώρες. Αναγνωριστικές πτήσεις προς το παρόν από τα εναέρια μέσα.

06:59 Κρανίου τόπος στα Καλύβια

Καμένα σπίτια και φυσική καταστροφή στα Καλύβια που μοιάζει με κρανίου τόπο. Τις περιπολίτες συνεχίζουν οι κάτοικοι, που αγνόησαν την καταστροφική συνταγή των εκκενώσεων του 112. 

Η κατάσταση του μετώπου παραμένει βελτιωμένη σε σχέση με χθες με τις αδιάκοπες προσπάθειες των πυροσβεστών δυνάμεων να επικεντρώνονται πια στις μικρές εστίες φωτιάς. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Πάνειο Όρος και επεκτάθηκε σε Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Ανάβυσσο παραδίδοντας στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα. 

06:55 Δραματικές ώρες στο Λουτράκι

EUROKINISSI

Απελπισία στη Γαλήνη και αλλού γύρω από την περιοχή του Λουτρακιού, όπου πολίτες έχασαν τα σπίτια τους.

Η φωτιά έχει κάψει ήδη 1.000 στρέμματα δασικής και θαμνώδους έκτασης. Το μέτωπο, που χθες ξεκίνησε από την Καλλιθέα πλέον περιορίζεται κυρίως στον Άγιο Χαράλαμπο.  

Άτομα με κινητικά προβλήματα μεταφέρθηκαν χθες στο συνεδριακό κέντρο Λουτρακίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί. 

Eurokinissi

06:43 Αναζωπυρώσεις τη νύχτα στα τρία μέτωπα

Τον υπεράνθρωπο και άνισο αγώνα συνέχισαν όλη τη νύχτα πυροσβέστες και εθελοντές, καθώς ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση.

Όλη την μέρα χθες παρακολουθούσαμε σε ζωντανή μετάδοση περιουσίες να καίγονται και πολίτες κι αιρετοί να απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για μέσα πυρόσβεσης.

06:42 Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί