Άκης Σκέρτσος: Επιβεβαιώνει κυβερνητικές υποχωρήσεις στην Τουρκία – Σιωπή για τα θέματα υπό διαπραγμάτευση

Κατά τα λεγόμενα του υπουργού, η ελληνική διπλωματία αρκείται με την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης από την Τουρκία καθώς συνιστά «υποχώρηση» για τη γείτονα

Χωρίς να δώσει απαντήσεις σχετικά με ποια θέματα θα προσέλθει η Ελλάδα με την Τουρκία στο δικαστήριο της Χάγης εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον Ant1 δήλωσε ότι η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την Τουρκία βάζει στο τραπέζι «ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα είναι τα θέματα που βάζουμε στο τραπέζι. Και μόνο η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης από την Τουρκία είναι υποχώρηση. Καμία υποχώρηση που δεν πρέπει να γίνει δεν θα γίνει. Θέλουμε επίλυση αλλά μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά και χωρίς επίλυση».

Ερωτηθείς όμως συγκεκριμένα με τι θέματα θα πάει στο δικαστήριο ο Άκης Σκέρτσος απάντησε γενικά και αόριστα «θα το δούμε, είναι θέμα συζήτησης».

Ο ίδιος αρκέστηκε να πει ότι «βλέπουμε μια στροφή και μία επιστροφή της τουρκικής κυβέρνησης και του τούρκου προέδρου προς τη Δύση. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, γιατί οδηγεί σε μία εξομάλυνση».

«Εμείς θέλουμε ειρηνική συνύπαρξη χωρίς επίλυση ενδεχομένως ή και στην επίλυση. Ας μην προτρέχουμε. Έχει πολλά βήματα το δικαστήριο» ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα από το 5″ λεπτό και μετά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί