Ευρωπαϊκό στίβου Κ23: “Άγγιξε” το μετάλλιο η Κάσσου στα 10.000 μ!

Η φοιτήτρια της Ιατρικής Μαρία Κάσσου άγγιξε το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23 της Φινλανδίας, αλλά το έχασε κυριολεκτικά στα τελευταία 250 μέτρα του αγώνα των 10.000 μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν στην τριάδα που οδήγησε μέχρι τα 6-7.000 μέτρα ενώ μέχρι τα 9.750 ήταν σταθερά στην τρίτη θέση. Τελικά, δεν άντεξε και την προσπέρασε η δεύτερη Ιταλίδα του αγώνα, μένοντας στην 4η θέση.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Λαβασσά, που πέτυχε σήμερα τη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας της. Η νεαρή παρότι στα πρώτα χιλιόμετρα έμεινε λίγο πίσω είχε τις δυνάμεις να ανακάμψει και να τερματίσει στην έκτη θέση. Μάλιστα η Λαβασσά περίπου στο 6ο χιλιόμετρο βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Οι δύο αθλήτριες προέρχονται από καλές εμφανίσεις στη σεζόν και αναμένεται και τα επόμενα χρόνια θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αλίσα Γκούνταλ (Μ. Βρετανία) με 33.16.45 και δεύτερη η Σάρα Νέστολα (Ιταλία) με 33.17.51.

Στη 10η θέση η Ρέτσα στο επί κοντώ

Η Αναστασία Ρέτσα αγωνίστηκε σήμερα στον τελικό του επί κοντώ και κατέλαβε την 10η θέση με άλμα στα 4,00 μέτρα. Η 20χρονη αθλήτρια που ζει και σπουδάζει στην Αμερική στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,15 μ. και να παραμείνει στον αγώνα. Η νεαρή ήταν παρούσα σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, καθώς ήταν παρούσα στα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα της κατηγορίας Κ20 που προηγήθηκαν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί