Δολοφονία Καμπανού: Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας για 7 από τους 12 κατηγορούμενους – Κανένα ελαφρυντικό

Ισόβια φυλάκιση και πολλά έτη κάθειρξης είναι η εισαγγελική πρόταση για τους επτά από τους δώδεκα καταδικασθέντες για την οπαδική δολοφονία του νεαρού Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στην Θεσσαλονίκη. .

Σημειώνεται πως στους συγκεκριμένους επτά έχουν αναγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε που κατηγορούνται για συνέργεια στο έγκλημα, η εισαγγελέας πρότεινε πολλά έτη κάθειρξης που θα καθοριστούν ανάλογα με τις κατηγορίες τους.

Δείτε:

Δίκη για τη δολοφονία Καμπανού: Απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά για τους κατηγορούμενους

Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανέναν κατηγορούμενο προτείνει  η εισαγγελέας 

Την ίδια στιγμή, ομόφωνα απέρριψε το δικαστήριο τις προτάσεις για ελαφρυντικά που έκαναν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δώδεκα καταδικασθέντων.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για τους επτά κατηγορούμενους αναμένεται να επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η διαδικασία συνεχίζεται και αναμένονται οι προτάσεις της εισαγγελέα, Κυριακής Κλιάπα, επί των ποινών.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της υπόθεσης πρότεινε την απόρριψη των συγκεκριμένων προτάσεων, με το δικαστήριο να συμφωνεί και τελικά να μην αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό στους δώδεκα καταδικασθέντες.

«Έχουμε δώδεκα άτομα που δεν μετάνιωσαν, δεν πόνεσαν και δεν αποδέχτηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά. Δεν εξετράπησαν, ήταν προμελετημένο σχέδιο», είχε τονίσει η εισαγγελέας.

Τα ελαφρυντικά για τους καταδικασθέντες που είχαν προταθεί εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης τους, αφορούσαν κατεξοχήν τον πρότερο σύννομο βίο τους, την ειλικρινή μεταμέλεια που, σύμφωνα με τους ίδιους, επέδειξαν μέσω των ομολογιών τους και της στάσης τους μέσα στη φυλακή.

Επίσης, οι προτάσεις βασίστηκαν και στο νεαρό της ηλικίας τους, καθώς λόγω αυτού οι καταδικασθέντες συμπεριφέρθηκαν ανώριμα, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί