Μετά από 5 χρόνια, ο Β. Σισαμάκης πάει στα δικαστήρια τον Α. Ανδρικάκη και το Candia για τις καταγγελίες των “πολιτών Αλικαρνασσού”

Θυμάστε το μπαράζ των καταγγελιών, με έγγραφα και στοιχεία, που έκανε το 2017 και το 2018 μια ομάδα εμφανιζόμενων κατοίκων της Αλικαρνασσού με το όνομα “Γνήσιοι και Έντιμοι πολίτες της Αλικαρνασσού”; Τότε, με επιστολή τους στους εισαγγελείς, Διαφθοράς, Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Ηρακλείου, στο ΣΔΟΕ, στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, στους βουλευτές Ηρακλείου, στους εκπροσώπους των κομμάτων, στο δήμαρχο Ηρακλείου και στις δημοτικές παρατάξεις κα, οι “Γνήσιοι και Έντιμοι πολίτες της Αλικαρνασσού” είχαν καταγγείλει τον κ. Σισαμάκη, πατέρα του σημερινού αντιδημάρχου και υποψηφίου δημάρχου, ότι είχε εμπλοκή σε σειρά περίεργων ή αδιαφανών υποθέσεων, όπως η παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, χωρίς να τηρούνται οι νόμοι και οι διαδικασίες, η “διπλή πληρωμή” έργου στην Αλικαρνασσό και μερικά άλλα ακόμα.

Μάλιστα ο κ. Σισαμάκης, κατά τις πληροφορίες των ημερών εκείνων, ελεγχόταν από τη Δικαιοσύνη, χωρίς να μάθουμε ποτέ την εξέλιξη της υπόθεσης.

Τώρα, 5 χρόνια μετά, ο κ. Σισαμάκης οδηγεί τον διαχειριστή του Candiadoc.gr, δημοσιογράφο Αλέκο Ανδρικάκη, στα δικαστήρια για συκοφαντικά δημοσιεύματα αλλά και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων επειδή είχε αναγραφεί η είδηση του ελέγχου του από τη Δικαιοσύνη!

Η δίκη ορίστηκε να γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Στο ένα επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κάνει τη μήνυση περί συκοφαντίας, αναφέρονταν:

Στοιχεία για μια νέα υπόθεση κακοδιαχείρισης για τον τέως δήμο Αλικαρνασσού και τον τελευταίο δήμαρχο του, Βαγγέλη Σισαμάκη- που έχει έντονη οσμή σκανδάλου- έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το έργο της κατασκευής τοιχίων στον παραλιακό δρόμο της Αλικαρνασσού, έργο που εκτελέστηκε το 2008 από τον ΟΛΗ, αλλά… “ξαναεκτελέστηκε” από το δήμο μερικούς μήνες αργότερα, μετά μάλιστα την ολοκλήρωσή του! Όπως είναι προφανές, το έργο δεν εκτελέστηκε δεύτερη φορά, όμως πληρώθηκε δυο φορές!

Και τα νέα στοιχεία δημοσιοποιούν οι αυτοαποκαλούμενοι “Γνήσιοι και Έντιμοι πολίτες της Αλικαρνασσού”, με επιστολή τους στους εισαγγελείς, Διαφθοράς, Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Ηρακλείου, στο ΣΔΟΕ, στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, στους βουλευτές Ηρακλείου, στους εκπροσώπους των κομμάτων, στο δήμαρχο Ηρακλείου και στις δημοτικές παρατάξεις κα.

Αυτή είναι η τρίτη καταγγελία της ομάδας των κατοίκων για τον τελευταίο δήμαρχο της περιοχής. Τις δυο προηγούμενες είχαμε επίσης παρουσιάσει το 2017.

Οι   “Γνήσιοι και Έντιμοι Αλικαρνασσώτες”, όπως υπέγραφαν, κατηγόρησαν με την πρώτη επιστολή τους τον κ. Σισαμάκη ότι χρησιμοποίησε τη δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΑΝΑΛ ως “όχημα” για να χειριστεί διάφορες περίεργες υποθέσεις, όπως είναι η πώληση ή εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων, για τις οποίες προκύπτουν πραγματικά πολλά ερωτηματικά. Μάλιστα, όπως υποστήριζαν οι επιστολογράφοι, γι αυτές ακριβώς τις περίεργες υποθέσεις είχε ο ίδιος διατηρήσει και την προεδρία της δημοτικής επιχείρησης. Με βάση αυτή την επιστολή ο κ. Σισαμάκης κλήθηκε από την εισαγγελία, καθώς διατάχτηκε έρευνα σε βάρος του, η οποία είναι σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα.

Με τη δεύτερη επιστολή τους, ανάμεσα στα στοιχεία που δημοσιοποίησαν ήταν και η… πιο γρήγορη στην ιστορία νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών! Έγιναν την ίδια ημέρα, με αίτηση του γνωστού επιχειρηματία του πρατηρίου καυσίμων, απέναντι από τη ΣΕΑΠ, με τον οποίο συναλλάχθηκε ο κ. Σισαμάκης για την σκανδαλώδη εκμίσθωση του δημοτικού οικοπέδου.

Η νέα υπόθεση με το έργο που πληρώθηκε δυο φορές!

Η νέα υπόθεση- με την τρίτη στη σειρά επιστολή προς τις εισαγγελικές αλλά και πολιτικές αρχές- παρουσιάζεται σήμερα από το Candiadoc. Σύμφωνα με την καταγγελία αλλά και τα στοιχεία που υπάρχουν, τμήμα του έργου του παραλιακού μετώπου της Αλικαρνασσού πληρώθηκε δυο φορές. Το έργο εκτέλεσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Στο πλαίσιό του κατασκευάστηκαν, στις αρχές του 2008, τα τοιχία του δρόμου.

Όμως τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Νέας Αλικαρνασσού (ΔΕΠΑΝΑΛ), στην οποία πρόεδρος ήταν ο δήμαρχος Αλικαρνασσού Β. Σισαμάκης, αναθέτει και πάλι την κατασκευή των τοιχίων στον εργολάβο του έργου, που είχε εκτελέσει με την εργολαβία του ΟΛΗ! Μάλιστα κάνει δυο αναθέσεις, τη μία με τον τίτλο “Υποστήριξη πρανών παραλιακής οδού στη θέση Καρνάγιο” και τη δεύτερη “Κατασκευή τοιχίων μεταξύ των οδών Σεφέρη και Δωδεκανήσου”. Με άλλα λόγια, σπάει το έργο σε δυο ισόποσα (από 41.000 ευρώ). Όμως αντικείμενο του έργου δεν υπάρχει, καθώς έχει εκτελεστεί μήνες πριν!

Την επιβεβαίωση μάλιστα ότι η ανάθεση είναι χωρίς αντικείμενο κάνει η εταιρεία συμβούλων μηχανικών “Τρίτων” όταν καλείται αργότερα από τον ΟΛΗ να ερευνήσει τις δυο υποθέσεις. Στο έγγραφο που υπογράφει ο πολιτικός μηχανικός Ι. Σιώρης στις 7 Ιανουαρίου 2015, αναφέρεται ότι διερευνήθηκαν τα στοιχεία της εκτέλεσης του έργου “Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Νέας Αλικαρνασσού”, που υλοποίησε ο ΟΛΗ, και αυτά της μελέτης και του συμφωνητικού του δήμου με τον εργολάβο και προέκυψε ότι το φυσικό αντικείμενο είναι το ίδιο!

“Το τεχνικό αντικείμενο του εν λόγω Συμφωνητικού ΔΕΠΑΝΑΛ εμπίπτει στο φυσικό περίγραμμα και στο τεχνικό αντικείμενο της της εργολαβίας “Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Νέας Αλικαρνασσού” και κατ’ επέκταση οι συναρτώμενες με αυτό εργασίες εμπεριέχονται στον ελεγχθέντα και αποτιμηθέντα από εμάς οικονομικό απολογισμό της τελευταίας”, σημειώνει στο έγγραφο η εταιρεία “Τρίτων”.

Στην επιστολή των “Γνήσιων και Έντιμων πολιτών της Αλικαρνασσού” προστίθεται ότι με ανάλογο τρόπο έχουν “εκτελεστεί” πολλά εικονικά έργα στον τέως δήμο Αλικαρνασσού, ενώ αναφέρει ως παράδειγμα την ανάθεση της εργολαβίας καθαρισμού του καταυλισμού των Ρομά, η οποία έγινε από το δήμο, με δικά του συνεργεία και μηχανήματα, εμφανίζεται να έχει γίνει και απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, που πληρώθηκε κανονικά!

Η επιστολή αναφέρει ότι και για τα συγκεκριμένα αλλά και για πολλά άλλα έργα που έσπαγαν σε “45άρια” ώστε να δίδονται με απευθείας αναθέσεις, μια έρευνα στα αρχεία της ΔΕΠΑΝΑΛ θα αποδείξει πολλά…

Δείτε επίσης:

Ωχ, δύσκολα τα πράγματα, Βαγγέλη…

Νέα στοιχεία φωτιά για τον Β. Σισαμάκη: Το έργο της Αλικαρνασσού που… πληρώθηκε δυο φορές και τα “45άρια”! (έγγραφα)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί