ΠΕΥΦΑ: Πώς να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι τις ημέρες του καύσωνα

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), σχετικά με τα έκτακτα μέτρα για τον επικείμενο καύσωνα:

Η ΠΕΥΦΑ σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου και μετά τις αναθεωρημένες προβλέψεις των μετεωρολόγων για μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας, καλεί το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων για την προστασία εργαζομένων και επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε για τις ημέρες Τετάρτη-Πέμπτη 12 &13.07, οι Αρχαιολογικοί Χώροι που συγκεντρώνουν μεγάλος πλήθος επισκεπτών και έχουν και τις υψηλότερες θερμοκρασίες λόγω θέσεων όπως η Ακρόπολη Αθηνών, το Ολυμπιείο, ο Κεραμεικός, η Ακρόπολη των Μυκηνών, ο Αρχ. Χώρος Αρχαίας Ολυμπίας, ο Αρχ. Χώρος των Δελφών, η Κνωσός, ο Αρχ. Χώρος της Λίνδου κλπ, να λειτουργήσουν από 08.00πμ έως 13.00μμ, για δε την Παρασκευή 14.07 & Σάββατο 15.07, που αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα να παραμείνουν κλειστοί. 

Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και ΙΔΟΧ, είναι απαραίτητο να διευκολυνθούν στα ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης.

Σε κάθε περίπτωση που τα μέτρα πρόληψης είναι ανεπαρκή και υπάρξουν προβλήματα στην υγεία των συναδέλφων, αλλά και των επισκεπτών, το Υπουργείο Πολιτισμού θα έχει πλήρως την ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί